OVO JE PLAN NEMACA ZA "CRVENU FURIJU": Nagelsman uveren da će se voditi duga rovovska bitka

Autor:

Sport

05.07.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva utakmica četvrtfinala EVRO 2024 igra se u Štutgartu od 18 časova.

OVO JE PLAN NEMACA ZA "CRVENU FURIJU": Nagelsman uveren da će se voditi duga rovovska bitka

Foto: Tanjug/AP

U sudaru dve reprezentacije koje su najviše pokazale na Evropskom prvenstvu, Nemačke i Španije danas od 18 časova u Štutgartu, jedna će završiti takmičenje već u četvrtfinalu. "Crvena furija" je jedina ekipa koja je dosad zabeležila sve pobede, pa su joj bukmejkeri dali ulogu blagog favorita. Međutim, i Nemci su svesni da se sastaju sa do sada najjačim protivnikom. To govori i podatak da su se "panceri" uoči ovog duela spremali za penale, što znači da i sami sumnjaju da mogu da reše meč u svoju korist pre isteka 90 ili 120 minuta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Silni na EP: Fudbaleri Španije

- Za svaki slučaj već su postavljena tri moguća izvođača penala: Haverc, Gundogan i Filkrug. Haverc je već dva puta postigao gol iz penala na ovom turniru. U uvodnoj utakmici protiv Škotske (5:1) i u osmini finala protiv Danske (2:0). Zvezda Arsenala je izuzetno samouvereno oba udarca pretvorila u gol. U svojoj dugogodišnjoj karijeri kapetan Gundogan je već dokazao da može da se nosi sa stresnim situacijama. Realizovao je 17 od 21 penala u karijeri, od toga sedam u dresu Nemačke. I šaljivdžija File je, takođe, ledeno hladan s tačke gledišta. Pogodio je 27 od 29 penala u karijeri - piše nemački Bild.

Nemački list ističe da će u tom segmentu biti važan i doprinos golmana Manuela Nojera, koji je majstor za zaustavljanje udaraca s bele tačke. Da Nemci ne veruju mnogo u sebe govori i izjava Lotara Mateusa za nemački Sport.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Adut Nemačke: Manuel Nojer

- Prvi put Nemačka nije favorit na svom terenu, ali to ne znači da je autsajder. Šanse su 50:50. Oba tima su bila sjajna do sada, s tim što je Španija igrala možda malo atraktivnije. Možda ne bi bila loša taktička varijanta da malo prepustimo posed Španiji na desetak minuta, da ostanemo kompaktni, a onda da osvojimo loptu i probamo brzim napadima da ih ugrozimo - rekao je Mateus.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lotar Mateus

Na drugoj strani, Španci veruju u svoje fudbalere, pre svih u tandem Lamine Jamal - Niko Vilijams, koji po bokovima čini čuda. Nekadašnji reprezentativac Španije Lopez Ufarte smatra da kada se ovoj dvojici mladih fudbalera doda Rodri, ne postoji tim koji može da pobedi "crvenu furiju".

- Niko (Vilijams) sa 16 godina je budućnost, ali i sadašnjost španskog fudbala. On je broj jedan. Lamine (Jamal) je hrabar i uporan, stalna je pretnja po protivnike. Tu je i Rodri, najbolji igrač Španije. Ako postoji tim sposoban da pobedi Nemačku, onda je to Španija - poručio je Lopez Ufarte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading