UEFA I DVOSTRUKI ARŠINI: Evropska kuća fudbala ponovo pokazuje da je politička organizacija! Smešna kazna za Albance, dok nas tlače!

Autor:

Sport

19.06.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravde (ni)je ista za sve!

UEFA I DVOSTRUKI ARŠINI: Evropska kuća fudbala ponovo pokazuje da je politička organizacija! Smešna kazna za Albance, dok nas tlače!

Foto: Printscreen/Youtube/UEFA

Svedoci smo godinama unazad naklonjenosti UEFA prema našim komšijama, kao što su Albanci i Hrvati, a pogotovo prema prema Albancima. Naime, evropska kuća fudbala je zabranila srpskim navijačima da unose zastave ''Kosovo je Srbije'', a sa druge strane ostala je nema na skandalozne navijače Albanije koji su razviili zastavu zločinačke organizacije ''UČK''.

Takođe i jedan albanski novinar je provocirao srpske navijače na meču protiv Engleza kada je pokazivao dvoglavog orla i za sve to je evropska kuća fudbala izrekla i više nego mizernu kaznu. Albanski savez kažnjen je iznosom od 37.375 evra. Od tog iznosa, 10.000 evra se odnose na prenošenje neodgovarajućih poruka tokom prenosa, uključujući simbol dvoglavog orla. Za paljenje vatrometa kažna iznosi 10.000 evra, dok je 12.375 evra izdvojeno za bacanje predmeta. Dodatnih 5.000 evra plaća se zbog upada navijača na teren, dok će 10.000 evra biti plaćeno zbog emitovanja neprikladnih poruka.

Čini se da postoje dvostruki aršini jer je naš FSS u sličnim situacijama znatno teže sankcionisan. Setimo se samo utakmice Srbije i Italije u Đenovi, kada je Ivan Bogdanov palio albansku zastavu, a UEFA je službeno dodelila 3:0 za ''azure''. Jedna od najbizarnijih odluka evropske kuće fudbala je kada su albanski provokatori na utakmici Srbije i Albaniji dronom spustili zastavu velike albanije na stadion Partizana, a onda je UEFA službeno dodelila Srbiji utakmicu od 3:0, ali i oduzimanjem tri boda, što je veoma bizarno i smešno.

Takođe, UEFA je kaznila Srbiju za najvažniji meč u kvalifikacijama za ovaj EVRO da mogu samo deca i sa organičenom kapacitetom stadiona na meču protiv Bugarske i plus novčano u iznosu od 89.250 evra, zato što su naši navijači na utakmici protiv Crne Gore skandirali Kosovo je Srbija i ''Ko ne skače taj je šiptar''. Ovo su zaista bizarne odluke UEFA, koja pokazuje veliku naklonjenost prema zlončincima i da radi po dirigovanju sramne Evropske Unije, 

Takođe, Srbija je kažnjena posle utakmice sa Velsom 2017. godine na stadionu Rajko Mitić. Naime, delegat tog meča  Pjerino Lardi, prijavio je domaćina zbog niza propusta. Prvo zbog skandiranja: "Sudija, p..eru" u 33. minutu, kada je portugalski arbitar De Sousa dosudio penal za Velšane. Zatim, zbog transparenta sa likom četničkog vojvode Momčila Đujića na severnoj tribini i, konačno, zbog zakrčenih stepeništa na zapadnoj tribini tokom cele utakmice, kao najvećeg prekršaja.

Ne treba mešati politiku i sport, ali ovo je veliki geopolitički udar na Srbiju i po ko zna koji put se ne raguje na MUČKE provokacije sramnih Albanaca koji divljaju tokom čitavog boravka u Nemačkoj. Takođe, kada je reprezentacija Srbije stigla u Augzburg, albanski huligani su se odmah našli ispred hotel Maksimilijan i puštali albanske pesme, pokazivali uvredljive simbole, čak su i pokušali da uđu u hotel i naprave incident.

Vidi se da je sve što je srpsko smeta. Nemci i UEFA su ostali imuni i na još jedan huliganizam Albanaca. Naime, na žicama iznad šetališta bile su okačene zastave svih učesnika Evropsko prvenstva, a među njima i srpska trobojka. Međutim, kada su je videli, Albanci su se popeli jedan drugom na leđa kako bi je dohvatili i strgnuli

Šta bi tek bilo da srpski navijači rade ono što rade Albanci. Verovatno bi bili izbačeni sa prvenstva ili neka drakonska kazna. UEFA je svojim kaznama dva puta naškodila Srbiji i verovatno tim sakncijama lišila Evropskog prvenstva 2012. godine, ali i 2016. A da ne pričamo kako prolaze srpski klubovi. Evropska kuća fudbala treba da se srami svojih postupaka i što postupa prema naređenjima onih koji mrze Srbe i sve što je srpsko, tačnije moćnika Evropske Unije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading