PORTUGAL OSVAJA EVROPSKO?! Diogo Košta će biti glavni krivac, istorija je na njegovoj strani, evo i zašto

Autor:

Sport

02.07.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve neopisivo podseća na jednu utakmicu.

PORTUGAL OSVAJA EVROPSKO?! Diogo Košta će biti glavni krivac, istorija je na njegovoj strani, evo i zašto

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Portugala igraće u četvrtfinalu EVRO 2024 zahvaljujući golmanu Diogu Košti. Čuvar mreže Porta je bio najzaslužniji za prolaz protiv neumornih Slovenaca i to posle boljeg izvođenja penala. Košta je odbranio sva tri udarca "sa kreča" izabranicima Matjaža Keka i tako postao prvi golman kojem je to pošlo za rukom na Evropskim prvenstvima. Međutim, to nije sve.

Da nije bilo Košte, do penala uopšte ne bi ni došlo. On je u 115. minutu odbranio čist zicer Benjaminu Šešku iz kontre jedan na jedan i spasao Portugal porara u produžecima. I tu dolazimo do onog glavnog, da li vas ove situacije već podsećaju na nešto?

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Košta brani udarac Šešku

Odgovor je da. Finale Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru između Argentine i Francuske rešio je upravo golman "gaučosa" Emilijano Martinez. On je najpre u 123. minutu odbranio Randalu Kolu Muaniju čist zicer jedan na jedan, kao i sada Košta, iako je i Francuz imao sve vreme ovog sveta, kao i Šeško da se namesti i da ga pita u koju će stranu da mu šutira.

A onda penal serija. On je odbranio penal Kingsliju Komanu, a kada nije bio precizan i Aurelien Tchouameni, koji je šutirao pored gola, "gaučosi" su postali prvaci sveta.

Selektor Portugala Roberto Martinez ima mnogo poverenja u Dioga Koštu, a i statistika jasno govori da je on pravi izbor - 14 "klin šita" od 26 mečeva u dresu Portugala.

- Tajna Portugala je Diogo Košta. To je najbolje skrivena i čuvana tajna evropskog fudbala. U meču sa Slovenijom dostigao je drugi nivo. U situaciji jedan na jedan je bio neverovatan. Sačuvao je fokus i odbranio tri penala, treba da budemo ponosni na njega - hvalio je Roberto Martinez svog golmana.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Košta kao mačka brani penale

Upravo ove paralele navode na zaključak da Portugal može do titule prvaka Evrope u Nemačkoj. Naravno, prvo će morati da savladaju upravo Francuze u četvrtfinalu, a onda u polufinalu i pobednika iz para koji čine Španija i Nemačka. Naravno, u finalu bi došao neko od rivala iz druge polovine kostura gde su u četvrtfinalu Engleska i Švajcarska, dok će preostala dva učesnika četvrtfinala biti poznata danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading