EVO KADA POČINJE EVROLIGA: Zvezda i Partizan su dočekali termine. Određena je i sudbina Dejanu Bodirogi

Autor:

Sport

04.07.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesnost je potrejala neko vreme.

EVO KADA POČINJE EVROLIGA: Zvezda i Partizan su dočekali termine. Određena je i sudbina Dejanu Bodirogi

Foto: Shutterstock, wikipedia

Generalna skupština akcionara Evrolige potvrdila je na sastanku u Barseloni u četvrtak nove mandate predsedniku takmičenja Dejanu Bodirogi i izvršnom direktoru Pauliusu Motiejunasu. Njihovi četvorogodišnji mandati na čelu Evrolige dobili su potvrdu od članova Generalne skupštine takmičenja, nakon što su već bili imenovani 13. marta. Ova odluka potvrđuje kontinuitet u vođenju takmičenja i ukazuje na poverenje akcionara u trenutno rukovodstvo.

Republika

Foto: Starsport

Ostaje na čelu Evrolige: Dejan Bodiroga


Na sastanku su usvojeni pravilnici takmičenja za sezonu 2024/25, kao i liste učesnika za Evroligu i Evrokup. Ovi pravilnici će biti od presudnog značaja za tok takmičenja, dok su liste učesnika važne za timove koji će se takmičiti u narednoj sezoni. Očekivano, potvrđeno je i mesto Crvenoj zvezdi i Partizanu. Ovo je važan korak ka definisanju uslova i pravila takmičenja, što će obezbediti fer i transparentno takmičenje.

Kalendar takmičenja za narednu sezonu takođe je dobio odobrenje, sa početkom Evrokupa 24. septembra, a Evrolige 3. oktobra. Finalna serija Evrokupa počeće 8. aprila, dok će plej-of Evrolige početi 15. aprila. Fajnal-for Evrolige će biti igran od 23. do 25. maja, a organizator će naknadno biti određen između Barselone, Dubaija i Beograda. Ove promene u kalendaru takmičenja obezbediće uzbudljiv raspored utakmica za navijače i izazove za timove.
Republika

Foto: Kss.rs

Vodiće večite u Evroligi: Janis Sferopulos i Željko Obradović

Skupština je odobrila finansijski izveštaj za sezonu 2023/24, što je važan korak ka transparentnosti i odgovornom upravljanju finansijama. Ova odluka pruža uvid u finansijsko stanje takmičenja i omogućava akcionarima da budu informisani o poslovanju Evrolige.


Pored finansijskog izveštaja, usvojena su nova pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. Ova pravila su od suštinskog značaja za održavanje ravnoteže u takmičenju i osiguravanje da svi učesnici imaju jednake uslove za takmičenje. Ovo je važan korak ka unapređenju integriteta takmičenja i obezbeđivanju poštene igre.

Direktor za suđenje, Daniel Herezuelo, podneo je izveštaj o sezoni 2023/24, koji je uključivao predložena poboljšanja u regrutaciji, edukaciji, nadzoru i tehnološkim protokolima za sudije. Ovi predlozi za unapređenje sudija imaju za cilj da osiguraju kvalitetno suđenje i integritet takmičenja.

Ovim odlukama i promenama, Evroliga nastavlja da se razvija i unapređuje, sa fokusom na transparentnost, fer-plej i kvalitet takmičenja. Očekuje se da će naredna sezona doneti uzbuđenje i izazove kako za timove, tako i za navijače širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading