ONAJ KO IMA LITIJUM POSTAJE SILA! Vučić podsetio na bogatstvo koje Srbija ima: Zbog toga se vode ratovi!

Autor:

Vesti

08.07.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je podsetio na značaj rudnog bogastva koje naša zemlja poseduje, ali i napomenuo kakav to teret nosI!

ONAJ KO IMA LITIJUM POSTAJE SILA! Vučić podsetio na bogatstvo koje Srbija ima: Zbog toga se vode ratovi!

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Nacionalnom dnevniku gde je govorio o svim važnim temama za Srbiju, a između ostalog i o značaju litijuma. Tom prilikom, predsednik je istakao da onaj ko ima litijum postaje sila.

Svi će biti spremni pre nas za litijum, zato je trebalo da nas spreče pre dve godine, rekao je predsednik i dodao da smo "učinili sebi medveđu uslugu".

- Svi će oni da budu spremni pre nas: i Portugal i Francuska i Nemačka i Češka i svi. E zato je trebalo nas da spreče pre dve i tri godine, jer bismo mi tada bili prvi i sve bi zavisilo od nas. Strane službe, i to neke zapadne, su nas sprečile u tome tada. Bili smo dovoljno naivni, neću da kažem glupi, ja sam možda bio dovoljno glup da to odmah ne razumem šta se valjalo iza brega. A svi drugi ljudi su bili naivni misleći kako su zaštitili Srbiju. Naprotiv, veliku medveđu uslugu smo sebi učinili i mnogo toga lošeg svojoj zemlji uradili - istakao je Vučić.

- U tom kopanju imate milion stvari, tih procesnih radnji, čuda... Ukoliko Vlada u to uopšte ulazila, to za minimum 3 i po, 4 godine može da krene. Zbog toga se vode ratovi. Videli ste, predsednik Bolivije je javno rekao da je zbog litijuma bio pokušan državni udar. Pa tekstovi Dojče Vele-a koji saopštava da se u Ukrajini ratuje zbog Litijuma. Litijum je život u budućnosti. Onaj ko ima litijum postaje sila, neko regionalna, neko svetska. Ja želim da ceo region raste na tom bogatstvu koje mi imamo. Ima ga delimično i Republika Srpska i BiH, i zato misli da postoji ovaj sukob, makar delimično, oko imovine da znate - naglasio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Jorgovanka

08.07.2024 19:44

Borbe oko litijuma su vec pocele, jer litijum je blago Srbije, a Srbija ga poseduje.

Iva

08.07.2024 19:45

Litijum je naša budućnost

Tea

08.07.2024 19:46

Tako je, vređaju Vas ali ne date se

Pera

08.07.2024 19:47

Borbe ce biti duge i naporne, ali litijum je sigurna buducnost