SRAMAN NAPAD ENGLEZA NA SRBE PRED OTVARANJE EVRO! OPLELI po našim navijačima - ONI RAZBIJAJU GLAVE, Putinovi nasilnici!

Autor:

Sport

14.06.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporter je bio na Marakani kada je Zvezda ugostila Siti.

SRAMAN NAPAD ENGLEZA NA SRBE PRED OTVARANJE EVRO! OPLELI po našim navijačima - ONI RAZBIJAJU GLAVE, Putinovi nasilnici!

Foto: Starsport

Delije

Srbija i Engleska započeće međusobnim duelom učešće na ovogodišnjoj kontinentalnoj smotri 16. juna u 21 čas. Iako "Gordi Albion" važi za favorita, "orlovi" se sigurno neće dati lako, a jedan od motiva bi trebalo da im bude i sramni tekst objavljen od strane "Dejli Mejla" u kome su na skandalozan način opisali srpske navijače, pre svega pristalice Crvene zvezde.

Već u naslovu se može videti kuda ide članak: "Srpska vojska putinovskih nasilnika naciljala je navijače Engleske", dok ostatak glasi ovako:

- Došao sam na domaću utakmicu Crvene zvezde, ali oči su mi prikovane na medveđi brlog pun ljudi, poznat kao Sever. Baklje i petarde obasjavaju noć. Ogromni oblaci crvenog dima lutaju stadionom dok uz zaglušujući zvuk bubnjeva hrpa mladih ljudi u crnom pesmama slavi njihov klub i skandira ružne nacionalističke pokliče. To su ultrasi Crvene zvezde. Razbijačka vojska supernavijača s jednom od najstrašnijih reputacija u Evropi. Zovu se "delije", u prevodu Jaki momci, ali nisu poznati samo po snazi”, počinje Mail izveštaj s beogradske Marakane i nastavlja:

Republika

Foto: twitter printscreen

Delije razbile glavu Sitijevom navijaču u Beogradu

- Osim po razbijanju glava na utakmicama, Delije su specijalizovane u ratovanju bandi, političkom nasilju, organizovanom kriminalu i reketiranju. Na ulazu u njihovu tribinu nalazi se ruski tenk T-54, za koji se misli da su ga koristili Srbi tokom krvavog raspada Jugoslavije 90-ih. Klub ga je postavio tamo pre pet godina uz obrazloženje da će “njihovi navijači biti jači s borbenim vozilom. Engleski navijači sreli su se već s Delijama. Najsvežije uspomene su one o napadu 30 Zvezdinih huligana na navijače Sitija u kafiću. Delije su upale unutra i pretukle ih palicama. Idući susret je u nedelju u Gelzenkirhenu na startu EVRO. Nemačka policija oglasila je uzbunu za tu utakmicu. Najavila je da će detaljno pretresati navijače u potrazi za oružjem i pirotehnikom te je najavila posebni stožer koji će koordinirati delovanje interventne policije i posebnih postrojbi. Ovo je potrebno jer su srpski navijači već pravili nerede na velikim takmičenjima, kao što je bila velika tučnjava s Brazilcima na SP 2018.

Što se tiče ideologije srpskih huligana, Englezi je ovako opisuju:

Ovdašnji ultrasi miksuju agresivni srpski nacionalizam s prezirom prema Zapadnoj Evropi i velikim simpatijama prema Putinu. Nije slučajno da je Zvezdin glavni sponzor Gazprom, ruska gigantska naftna kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading