PIKSI SANJAO DA BUDE KO JOAKIM LEV! OVAKO JE DIZAO NEMCA U NEBESA: Stojković nije bio ni svestan šta priča, sudbina se poigrala sa njim

Autor:

Sport

27.06.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči su daleko odjeknule.

PIKSI SANJAO DA BUDE KO JOAKIM LEV! OVAKO JE DIZAO NEMCA U NEBESA: Stojković nije bio ni svestan šta priča, sudbina se poigrala sa njim

Foto: Tanjug/AP/Starsport, ST/Dragan Kadić

Kao bomba odjeknulo je ekskluzivno saznanje Republike da je Joakim Lev na korak do preuzimanja fudbalske reprezentacije Srbije. Kako smo objavili, čelnici Fudbalskog saveza Srbije sastaće se danas u Berlinu sa Nemem kako bi pronašli zajednički jezik i poverili mu "orlove" da proba da ih vine u nebesa.

Ono što zvuči nestvarno je kako se sudbina poigrala sa još uvek aktuelnim selektorom Draganom Stojkovićem i Joakimom Levom. Naime, Piksi je pre nekoliko godina otkrio da bi voleo da bude kao Nemac, sanjao je da doživi njegovu sudbinu, a sada se može lako desiti da ga upravo on nasledi na klupi Srbije.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi

 

- Da! Mogu sebe da zamislim kao Leva i da budem 10-15 godina na klupi, ako sve bude kako treba i ako se svi slože. Zašto da ne? Sve zavisi od projekta, možda nekome dosadi da me slušaju kako pametujem, pa me smene. Sve je moguće, zašto da se ne napravi presedan? Nemam ništa protiv toga. Bitna mi je samo podrška. Ne želim da budem ovde reda radi, da zarađujem platu i da slušam sve i svašta. Podrška mora da postoji, da smo na istoj talasnoj dužini, samo to je put ka uspehu. Moguće je i to, ne isključujem - rekao je Piksi novembra 2021, dakle u trenutku kada smo se plasirali na Mundijal u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šampion sveta: Jakim Lev

Podsetimo, Joakim Lev je bio pomoćnik u fudbalskoj reprezentaciji Nemačke od 2004. do 2006. a onda od 2006 do 2021. selektor. Sa "pancerima" je osvojio Mundijal 2014, dok je 2006. na domaćem terenu i 2010. u Južnoj Africi bio treći. Interesantno, Lev je tada doživeo poraz od Srbije sa 1:0 golom Milana Laneta Jovanovića. Na Evropskom prvenstvu Nemci su sa njim na čelu igrali finale 2008, dok su bili treći 2012. i 2016. Kup konfederacija osvojio je 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading