NIKO KAO KRISTIJANO RONALDO: Neverovatan podatak koji čini Portugalca jedinstvenim!

Autor:

Sport

04.07.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast!

NIKO KAO KRISTIJANO RONALDO: Neverovatan podatak koji čini Portugalca jedinstvenim!

Foto: www.profimedia.rs

Kapiten reprezentacija Portugala, Kristijano Ronaldo igra svoje šesto Evropsko prvenstvo što ga čini apsolutnim rekorderom. Fudbaler Al Nasra je do sada odigrao 29 mečeva na evropskim smotrama i ubedljivo je prvi u tom segmenut, a takođe, najbolji je strelac sa 14 golova. Istina, na ovom Evropsko šampionatu se još nije upisao u strelce, ali svakako će ući i anale fudbala.

Međutim, postoji jedan podatak što Ronalda čini neprikosnovenim, jednostavno, on pomera granice. Naime, Kristijano je na Evropskom prvenstvu debitovao 2004. godine kao 19-godišnjak i jedini je sa tog šampionata koji još uvek aktivno igra fudbal. Na tom šampionatu je učestvovalo čak 368 igrača, uključujući i Ronaldo, a Portugalac je jedini koji još uvek ima aktivnu karijeru. Zaista impresivno.

Tada je Portugal bio domaćin, a Ronaldo je sa svojim nacionalnim timom stigao do finala gde je došao do finala i bio poražen od Grčke sa 1:0. Kristijano i na ovom šampionatu igra sa istim entuzijazmom kao tada i vidi se velika glad sa trofejima i golovima. On sa 39 godina ima volju i želja kao i tada sa 19. Portugal u četvrtfinalu ovog Evropskog prvenstva igra sa Francuskom sutra od 21.00 čas. 

Ronaldo je naveo da mu je ovo sigurno poslednje Evropsko prvenstvo, ali videćemo da li će se povući iz nacionalnog tima nakon ove evropske smotre. Za dve godine nas očekuje Svetsko prvenstvo, a Ronaldo će tada imati 41 godinu, baš kao sada njegov saigrač iz reprezentacije Pepe. On je za selekciju Portugala debitovao 2003. godine i od tada je zabeležio čak 211 nastupa i postigao neverovatnih 130 golova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading