HRVATI U PROBLEMU: Golman napustio reprezentativni kamp - poznati su i razlozi njegovog odlaska!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.06.2024

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvar mreže "kockastih" imao je neodložne obaveze.

HRVATI U PROBLEMU: Golman napustio reprezentativni kamp - poznati su i razlozi njegovog odlaska!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Hrvatski reprezentativni golman, Nediljko Labrović, napustio je reprezentativni kamp na Evropskom prvenstvu uz saglasnost selektora Zlatka Dalića.

Razlog njegovog odlaska je rekordni transfer. Labrović je obezbedio transfer karijere pošto ga je Rijeka prodala Augsburgu, čime je dvadesetčetvorogodišnji golman pred potpisivanjem ugovora sa bundesligaskim klubom. Nezvanične informacij ukazuju da će Rijeka dobiti obeštećenje od 3 miliona evra, a očekuje se da će Labrović uskoro ponovo da se pridruži reprezentativnim kolegama.

Labrović je u Rijeku stigao pre tri godine iz Šibenika kao slobodan igrač. Tokom tog vremena, razvio se u prvog golmana, kapitena i redovnog hrvatskog reprezentativca. Zabeležio je 109 nastupa za Rijeku i sačuvao mrežu netaknutom u četrdesetak mečeva, pokazujući svoje impresivne veštine i pouzdanost kao golman.

Transfer u Augsburg označava značajan trenutak u Labrovićevom karijeri, dok se priprema da krene na novi put u visoko konkurentnom okruženju Bundeslige. Njegov odlazak iz Rijeke ne samo što označava veliki korak napred u njegovom profesionalnom razvoju, već je i potvrda kvaliteta koji će imati prilike da prikaže i na najvećoj evropskoj sceni.

 

 

Iako Labrović služi kao rezerva Dominiku Livakoviću u nacionalnom timu, njegovi doprinosi su bili neprocenjivi i očekuje se, ukoliko dobije priliku, kvalitet pokaže i na najvećoj smotri evropskog fudbala.

Podsetićemo da se selekcija Hrvatske na EVRO 2024 nalazi u grupi B zajedno sa reprezentacijama Španije, Italije i Albanije, a svoj prvi meč odigraće upravo protiv Španaca u Berlinu 15. juna sa početkom od 18 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading