PIKSI ŠIRI OPTIMIZAM PRED DANCE! Srbi TEŠKO umiru! "Nisam bio IZNENAĐEN", evo zašto je VEROVAO Joviću!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

20.06.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "orlova" ocenio meč protiv Slovenije.

PIKSI ŠIRI OPTIMIZAM PRED DANCE! Srbi TEŠKO umiru! "Nisam bio IZNENAĐEN", evo zašto je VEROVAO Joviću!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska fudbalska reprezentacija osvojila je bod protiv Slovenije (1:1) u 2. kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, zahvaljujući golu Luke Jovića u poslednjim sekundama utakmice.

Posle meča, medijima se obratio Dragan Stojković Piksi, selektor "orlova" izneo je svoje viđenje susreta:

- Srbi ne umiru tako lako... Nećemo se predavati, verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za to verovanje. Za mnoge je utakmica bila završena, za nas nije. Teška utakmica. Svaki bod je važan, svaki rezultat je važan. Ono što je važno za mene a to je da smo uspeli da stvorimo veliki broj šansi, ali nijedna lopta nije ušla u mrežu. Danas nismo želeli da prihvatimo poraz od Slovenije i zato je nagrada na kraju došla - rekao je Piksi na početku konferencije i onda govorio o statistici:

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

- Ako gledate statistiku, mi smo daleko bolji. To je stil koji želimo da prikažemo. Želimo ofanzivan fudbal. Ni stopostotne šanse ne moraju biti golovi. Rezultat koji nas ostavlja u igri. Čekamo poslednju utakmicu.

Prokomentarisao je selektor gol Slovenaca i reakciju Srbije posle kapitulacije:

- Najvažnije je da kada se dođe u situaciju da primite gol onda morate da budete staloženi i mirni. Bio sam potpuno pribran i vukao sam neke poteze za koje sam smatrao da će doneti dobro našem timu. Kada sagledamo i kada vidimo izuzetno viskok stepen karaktera kod nas, da se momci ne predaju, sa te strane apsolutno mogu biti zadovoljan i mislim da smo sa izmenama uspeli da budemo mirni i da sačekamo tu jednu šansu. Iako smo gol trebali da postignemo i ranije.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Bod "orlovima" doneo je Jović u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

- Ja od svakog igrača očekujem da unapredi našu igru, a ne da samo upiše nastup za reprezentaciju. Verujem da je Jović igrač jednog takvog kalibra i da najmanju šansu može da pretvori u gol. Kasnije i ulazak Sergeja, Samardžića, dvojice po strani. Ne želim ziheraški fudbal, nešto što nije gledljivo. Stvorili smo ne znam koliko šansi, ali mislim da smo na kraju pokazali karakter i da je to najbitnije. Plan je bio da pobedimo, to valjda govori i sastav tima.

Kao i protiv Nemačke, Srbija je loše otvorila utakmicu:

- Mi stalno radimo na tom segmentu, pričamo i tako i treniramo. Stalno govorimo da je taj početak važan, onda je važno i poluvreme, pa završnica... Moramo da budemo mnogo aktivniji, da koristimo prostor i da se ne greši u pasovima. Po meni je odbrana danas odradila vrhunski posao, nije lako čuvati njihove napadače, odradili su lavovski posao i svaka im čast na tome.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Nije bio selektor iznenađen jačinom tima Slovenije:

- Nisam bio iznenađenjen bilo čime. Ono što ste videli, verovali smo da će tako biti. Slovenci su disciplinovana ekipa i nemojte misliti da na Evropskom prvenstvu ima lakih utakmica protiv bilo koga. Bore se za svoj grb, zemlju, pokušavaju da iskoriste duge lopte, naša odbrana je danas bila na visokom nivou, sa maksimalnom koncentracijom i pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Slovenci su na fizičkom planu izuzetno spremna ekipa, što je dodatni problem vama. Na kraju, mislim da smo uspeli da stvorimo sedam-osam šansi.

Na kraju je obrazložio zašto su meč počeli Ivan Ilić i Saša Lukić.

- Ja sam imao ideju, s obzirom na to da smo želeli pobedu, zato sam i odlučio da Lukić i Ilić počnu jer su obojica sjajni tehničari i imaju dobru viziju. Kako sam ih video? Želim im sve najbolje, mislim da su dosta istrčali. Odradili su ono što sam očekivao od njih. Cenim tehničke kvalitete kod igrača itekako. Ilić ima odlične prekide, samo bi morao češće da ih koristi. Pogotovo sa desne strane - istakao je Dragan Stojković Piksi, selektor srpske reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Realan

20.06.2024 20:48

Koju utakmicu ovaj nazovi selektor komentarise😂