ŠPANCI MOĆNI KAO NEKADA: Evopski klasik pripao Španiji, Donaruma spasio Italiju katastrofe! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.06.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci obezbedili plasman u nokaut fazu!

ŠPANCI MOĆNI KAO NEKADA: Evopski klasik pripao Španiji, Donaruma spasio Italiju katastrofe! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Španije i Italije odmerili su snage u okviru drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu od 21.00 čas. ''Crvena-furija'' je odnela pobedu rezultatom 1:0 nad ''azurima'' autogolom nesrećnog Kalafijorija u 55. minutu.

Od samog početka utakmice Španije je diktirala tempo i koontrolisala dešavanja na terenu. Niko Vilijams je pravio velike probleme odbrani Italije na levoj strani, pa su Španci namirisali slabosti ''azura'' i uporno forsirali tu stranu. Već u drugom minutu smo videli uzbuđenje. Kukurelja je proigrao Vilijamsa na levom boku, a on probudio i uputio centaršut u šesnaesterac, a Pedri je promašio zicer glavom, tačnije Donaruma je imao sjajnu intervenciju. Nastavili su Španci u istom ritmu, Italijani su nekako odolevali.

U devetom minutu Morata je imao odličnu priliku, ali je šutirao veoma loše. Nova sjajna intervencija Donarume je bila u 23 .minutu kada je Jamal je prošao dodao do Morate, ali je golman Italije bio na vrhuncu zadatka. Nakon ovoga usporio je ritam utakmice, Španci su stali na loptu, a Italijani su vrebali svoje šanse iz kontra napada preko Dimarka i Kijeze. Ruiz je imao odličnu priliku razornim udarcem, a Donaruma je sjajnom paradom spasio gol svog tima. Zahvaljujući čuvar mreže ''azura'' na odmor se otišlo bez golova.

I u drugom delu ista slika, Španci su razbili Italijane u igri koji nisu imali šut u okvir gola. Furija je kontrolisala igru i u drugom delu, vršila pritisak. Imala je Španija sjajnu priliku u 52. minutu kada je Kukurelja probio po levom boku, uposlio Pedrija u kaznenom prostoru, ali je on šutirao pored gola. Totalna inicijativa Španaca se isplatila u 55. minutu kada je Vilijams zalomio Di Lorenca i uputio centaršut, a Kalafijori smestio loptu u svoju mrežu.

Usledila se dve odlične prilike za izabranike Luisa de la Fuentea. Prva je bila u 60. minutu kada je Jamal uputio udarac, ali je pogodio stativu. Druga je bila u 70. minutu, a sjajni Niko Vilijams je šutirao razorno, ali je promašio. Uspeli su Španci da rutinski da privedu meč kraju i osiguraju plasman u osminu finala.

 

 

 

ŠPANIJA: Simon – Karvahal, Kukurelja, Le Norman, Laport – Pedri, Rodri, Ruiz – Jamal, Vilijams – Morata.

ITALIJA: Donaruma – Di Lorenco, Bastoni, Kalafjori, Dimarko – Žoržinjo, Barela, Fratezi, Kijeza, Pelegrini – Skamaka.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

96. minut - KRAJ MEČA

85. minut - Pokušavaju Italijani, ali se Španci odlično brane.

70. minut - Velika sreća za Italijane. Niko VIlijams je nastavio da pravi probleme ''azurima'', probio je po levoj strani, izborio sa poziciiju za šut, uputio razoran udarac, ali je pogodio prečku.

65. minut - Konačno prilika za Italiju prošao je Kristante po desnoj strani zavrnuo,a li lopta je prošla pored napadača Italije

60. minut - Mogli su Španci da udvostruče prednost. Jamal je šutirao sa distance, ali je na sreću Italijana lopta otišla pored stative.

55. minut - GOL! Vilijams je zalomio Di Lorenca, poslao je oštru loptu, koju su kačili Morata i Donaruma, da bi naposletku pogodila Kalafiorija i završila u mreži.

52. minut - Nižu se šanse za Španiju. Kukurelja je probio po levom boku i uputio pas ka Pedriju u šesnaestercu, ali je fudbaler Barselone šutirao pored gola!

Prva poluvreme: 

45. minutKRAJ PRVOG DELA!

41. minut - Ponovo je Španija pretila, Ruiz je šutirao sa distance, ali je Donaruma ponovo uhvatio loptu.

24. minut - Bomba Ruiza, Donaruma fantastičnom paradom izbacuje loptu u korner.

23. minut -  Nova sjajna intervencija Donarume. Jamal je prošao dodao do Morate, ali sjajno brani Donaruma.

14. minut - Pobegao je Skamaka svom čuvaru Laportu, ali je tom prilikom bio i u ofsajdu.

9. minut - Kakva šansa za Moratu, mogla je Crvena furija do vođstva, ali je kapiten španske selekcije loše šutirao u završnici.

2. minut - Sjajna šansa za Špance. Niko Vilijams je odlično probio i uputio centaršut u kazneni prostor, a Pedri je šutirao glavom, ali je odlični Donaruma sprečio pogodak.

UVOD

Reprezentacije Španije i Italije odmeriće snage u ovkiru drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva od 21.00 čas.

Ovo je veliki evropsko klasik koji uvek pruža veliko uzbuđenje. Atmosfera je veoma napeta, a navijači širom Evrope sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovog susreta. Jasno je da će pobednik ovog duela obezbediti osminu finala, mada bi i nerešen ishod mogao da znači plasman dalje za obe reprezentacije.

Ove dve reprezentacije su veoma jake i obećavaju veoma uzbudljiv meč. Španija je poznata po svom brzom i tehnički savršenom fudbalu, dok Italija slovi za ekipu sa veoma čvrstom odbranom i taktički disciplinovanom igrom. Očekuje se da će ova utakmica biti puna uzbuđenja i neizvesnosti do poslednjeg minuta.B

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading