ODREŠILA SE KESA: Reprezentacija koja je najviše šokirala javnost dobija MILIONE

Autor:

Sport

27.06.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gruziji pri svakoj sledećij pobedi, sleduje još novca.

ODREŠILA SE KESA: Reprezentacija koja je najviše šokirala javnost dobija MILIONE

Foto: Tanjug/AP

Gruzijski milijarder Bidzina Ivanišvili odlučio je da donira 30 miliona larija, odnosno deset miliona evra, fudbalskoj reprezentaciji Gruzije nakon senzacionalne pobede nad Portugalom od 2:0 na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ova donacija dolazi kao priznanje za "istorijsku pobedu iz snova" kako je Ivanišvili nazvao trijumf svog tima. Uz ovu velikodušnu donaciju, on je obećao dodatnih 30 miliona larija ukoliko Gruzija pobedi Španiju u narednoj utakmici.

Bidzina Ivanišvili je osnivač gruzijske vladajuće stranke "Gruzijski san", bivši premijer i milijarder vredan oko 4.5 milijardi evra. Rođen je u Gruziji, a stekao je bogatstvo u Rusiji tokom devedesetih godina pre nego što se vratio u svoju domovinu i osnovao političku stranku 2011. godine. Nakon pobede na izborima 2012. godine, obavljao je funkciju premijera godinu dana.

Gruzija, kao debitant na Evropskom prvenstvu, ostvarila je iznenađujući uspeh plasiravši se u osminu finala. Njihov put na prvenstvu obuhvata poraz od Turske rezultatom 3:1, remi sa Češkom od 1:1, i najznačajniju pobedu nad Portugalom od 2:0.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. održava se u Nemačkoj, tačnije u 10 gradova, i trajaće od 14. juna do 14. jula. Srbija se takmiči u grupi C, gde su joj rivali Engleska, Danska i Slovenija. Nakon dva odigrana meča i jednog nerešenog ishoda, srpski tim se priprema za naredne izazove na prvenstvu.

Donacija Bidzine Ivanišvilija fudbalskoj reprezentaciji Gruzije predstavlja veliko priznanje za postignuti uspeh na Evropskom prvenstvu. Ovaj gest pokazuje podršku i posvećenost razvoju sporta u Gruziji, te će zasigurno imati značajan uticaj na dalji razvoj fudbala u ovoj zemlji. Sledimo dalji tok takmičenja i pratimo kako će se Gruzija nositi sa izazovima u narednim utakmicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading