POZADINA PREKINUTE UTAKMICE NEMAČKA - DANSKA: Selektor insistirao - Bio je svedok JEZIVOG DOGAĐAJA!

Autor:

Sport

30.06.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Traumatično iskustvo.

POZADINA PREKINUTE UTAKMICE NEMAČKA - DANSKA: Selektor insistirao - Bio je svedok JEZIVOG DOGAĐAJA!

Foto: www.profimedia.rs

Utakmica na EVRO između Nemačke i Danske bila je na kratko prekinuta zbog nevremena. Grad, velike količine padavina i gromovi iznad Dortmunda primorali su sudiju Majkla Olivera da pošalje fudbalere u svlačionicu dok se sve ne smiri.

Prema informacijama sa lica mesta, sudija je morao da prekine utakmicu na zahtev danskih reprezentativaca koji su se vodili primerom iz svoje zemlje u slučaju Džonatana Rihtera. Rihtera je pre 15 godina udario grom na utakmici rezervnog tima Nordsjelanda, posle čega mu je amputirana noga ispod kolena. Ova uznemirujuća situacija ostala je urezana u sećanju danskih fudbalera, a posebno selektoru Kasperu Hjulmandu koji je u to vreme bio pomoćni trener u Nordsjelandu. Zato su i insistirali da se ne igra u takvim uslovima.

Foto: www.profimedia.rs

Hjulmand


Visoko očekivani okršaj počeo je pod povoljnim vremenskim uslovima, ali mir je kratko trajao. Oko 35. minuta, odjeknuo je jak prasak kroz stadion, signalizirajući udar groma, šaljući talase šoka kroz gledaoce i igrače. Usledili su grmljavina i obilna kiša, praćeni gradom, što je navelo sudiju Michaela Olivera da suspenduje igru i izvede fudbalere sa terena.

Jasno je da su jezive uspomene na taj kobni dan ponovo isplivale za Hjulmanda kada je grmljavinsko nevreme počelo da se nadvija nad stadionom u Dortmundu. Njegov trenutni zahtev za prekidom igre nedvosmisleno je bio uticajan ovim traumatičnim iskustvom, odluka koju je pravedno poštovao sudija Oliver.

Foto: Profimedia

Detalj sa meča u Dortmundu


Iako je došlo do prekida, meč je nastavljen da bi na kraju završio pobedom Nemačke od 2:0, označavajući kraj putovanja Danske na EVRO 2024.

Nepredviđeno mešanje prirode u uzbudljivom susretu između Nemačke i Danske služi kao snažan podsetnik na nepredvidljive sile koje mogu uticati na prelepu igru fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading