TURCI SRAMNO UDARAJU PO SIMBOLU SRPSTVA! Porede njihov ZABRANJENI GEST sa Tadićeva TRI PRSTA!

Autor:

Sport

03.07.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta reći za ovakve pokušaje da se operu?

TURCI SRAMNO UDARAJU PO SIMBOLU SRPSTVA! Porede njihov ZABRANJENI GEST sa Tadićeva TRI PRSTA!

Foto: Printscreen/X/DAYI

Turska fudbalska reprezentacija je iznenadila mnoge plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a glavni junak njihove pobede od 2:1 nad Austrijom bio je dvostruki strelac Merih Demiral. Međutim, slavlje nakon postignutih golova izazvalo je veliki skandal zbog gesta koji je izveo, a koji je zabranjen u nekim evropskim zemljama.

Demiral je tokom slavlja izveo gest koji se naziva vučji pozdrav, a koji je povezan s ekstremno desničarskom organizacijom u Turskoj poznatom kao "Sivi vukovi". Ovaj potez je zabranjen u Austriji i Francuskoj zbog veza s ekstremistima i paravojnom formacijom koja je optužena za razna ubistva. U Nemačkoj, domaćinu prvenstva, ovaj gest nije zabranjen, ali je UEFA odmah pokrenula istragu zbog ponašanja čoveka koji je od sinoć heroj nacije.

Kada su to čuli, turski navijači su, kao i uobičajeno, burno reagovali odmah zauzevši stranu svog fudbalera, a način na koji pokušavaju da operu potez svog defanzivca je, pa - skandalozan.

 

 

Naime, na društvenim mrežama turske ličnosti na svojim nalozima sa mnogobrojnim pratiocima kače uz sliku Demirala i fotografiju Dušana Tadića, koji je pokazao na kameri tri prsta kada je Srbija izborila plasman na Evropsko prenstvo protiv Crne Gore.

Njihove reči glase: "UEFA licemerje! Kada je Tadić dao četnički pozdrav, nije bilo problema, ali kada je došlo do znaka `Sivog vuka`", simbola turskog, otvorena je istraga!"

Gest koji važi za simbol naše države od davnina porede s ispadom svog fudbalera koji je kasnije pokušao da se opere, izjavljujući da je ponosan što je Turčin i da je dobio želju da to uradi videvši mnogobrojne navijače na tribinama kako isto to čine.

Takođe imaju primedbe i na račun UEFA zbog ispada Belingema, koji se čak već nalazi pod istragom.

Šta reći za ovako nešto, zaista?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading