OGLASIO SE FSS POSLE KAZNE ZA HRVATE I ALBANCE: Evo šta su poručili

Autor:

Sport

23.06.2024

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno vređanje ne može da prođe nekažnjeno

OGLASIO SE FSS POSLE KAZNE ZA HRVATE I ALBANCE: Evo šta su poručili

Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Albanije potvrdio je da je UEFA kaznila njihovog reprezentativca Mirlinda Dakua zbog uvredljivog skandiranja protiv Srbije i Severne Makedonije nakon utakmice sa Hrvatskom.

UEFA je suspendovala Dakua na dve utakmice, što znači da neće moći da igra ni na narednoj utakmici protiv Španije, ni na nekom budućem meč, dok je Savez Albanije kažnjen sa 2.500 evra zbog paljenja pirotehničkih sredstava, plus 20.000 evropskih novčanica zbog utrčavanja njihovih navijača na teren, kao i sa 25.000 evra zbog skandiranja "Ubij Srbina"! Sveukupno, Albanci će morati da plate 47.500 evropskih novčanica.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Daku peva pogrdne pesme

Što se tiče Hrvatske, potvrđeno je da nisu sankcionisani zbog uvredljivog skandiranja upućenog Srbima u saradnji sa Albancima, već zbog paljenja baklji i bacanja tvrdih predmeta u teren. "Vatreni" su kažnjeni sa 17.500 evra za paljenje baklji i 10.500 evra za bacanje tvrdih predmeta na teren.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izjavio je da je FSS i dalje uzdržan povodom odluke UEFA.

- Imaćemo zvaničan stav u vezi sa kaznama za HNS i FSHF kada kompletna istraga bude završena i kada UEFA bude donela konačne odluke po svim tačkama istrage, odnosno žalbe FSS i kada FSS bude zvanično obavešten o tome - rekao je Šurbatović.

Podsetimo, FSS je pre tri dana zatražio od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika "Ubij Srbina", te je zapretio i istupanjem iz takmičenja ukoliko ne bude tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading