JEDAN OD LIDERA OPOZICIJE U VENECUELI PRONAĐEN MRTAV! Uperen prst u Madura!

Autor:

Svet

25.10.2024

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatramo režim predsednika Nikolasa Madura odgovornim za ovo ubistvo, naveli su iz Narodne volje

JEDAN OD LIDERA OPOZICIJE U VENECUELI PRONAĐEN MRTAV! Uperen prst u Madura!

Foto: Printscreen/Youtube/NTN24

Venezuelanska opoziciona stranka Narodna volja saopštila je večeras da je Edvin Santos, lokalni lider i suosnivač stranke, pronađen mrtav nakon što su ga, kako tvrde, pritvorile državne bezbednosne snage.

- Smatramo režim predsednika Nikolasa Madura odgovornim za ovo ubistvo - naveli su iz Narodne volje, preneo je Rojters.

Ministarstvo telekomunikacija Venecuele i tužilaštvo nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar Rojtersa.

Narodna volja zalaže se za demokratizaciju i ljudska prava, a često kritikuje vladu predsednika Madura i poručuje da se fokusira na borbu protiv autoritarizma, kao i da promoviše političke reforme u zemlji.

Podsećamo, bivši venecuelanski predsednički opozicioni kandidat Edmundo Gonzalez morao je da napustio  zemlju u septembru. 

Gonzalez (75), koji se u julu nadmetao na predsedničkim izborima protiv predsednika Nikolasa Madura, otišao je nakon što je pre nekoliko dana "dobrovoljno potražio azil u španskoj ambasadi u Karakasu", objavila je tada potpredsednica Delsi Rodrigez na Instagramu.

Španski ministar spoljnih poslova potvrdio je da je Gonzales u Španiji.

Gonzalezov odlazak iz Venecuele bio je epilog razvoja situacije od kraja jula i spornih predsedničkih izbora, koje su kritikovale brojne svetske države, tražeći od vlade Venecuele da objavi detaljne izborne rezultate, što nije učinjeno, već je državna izborna vlast objavila da je Maduro osvojio treći predsednički mandat.

Opozicija je utvrdila da su izbori rezultirali upečatljivom pobedom Gonzaleza, objavivši i glasove za koje kažu da to dokazuju.

Gonzales je otišao u Španiju jer su vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje, optužujući ga između ostalog za uzurpaciju funkcija, krivotvorenje javnih dokumenata i zaveru.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading