LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Danska i Engleska remizirale, ''orlove'' samo pobeda vodi dalje!

Autor:

Sport

20.06.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bledo izdanje Engleza.

LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Danska i Engleska remizirale, ''orlove'' samo pobeda vodi dalje!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Engleske i Danske odmerili su snage u okviru drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu od 18.00 časova, a meč je završen rezultatom 1:1. Strelac za ekipu Gereta Sautgejta bio je Hari Kejn u 18. minutu, dok je za Skandidavce precizan bio Jolmand u 34. minutu.

Hari Kejn je poveo Englesku u vođstvo u 18. minutu, dok je Morten Hjulmand izjednačio za Dansku sa sjajnim udarcem sa preko 25 metara. Iako su obe ekipe imale prilike za gol, rezultat se nije promenio do kraja meča.

Džonas Vind je imao priliku da izjednači za Dansku u 32. minutu, ali je njegov šut glavom otišao pored gola. Ovo je bio trenutak koji je mogao da promeni tok utakmice, ali Vind nije uspeo da iskoristi šansu. Danci su izjednačili u 34. minuut kada je Jolmand je opalio sa nekih 25 metara i smestio loptu mrežu.

Danci su imali nekoliko sjajnih prilika u drugom poluvremenu, ali je engleski golman Džordan Pikford bio na visini zadatka. U 73. minutu je sjajno odbranio udarac Hojbjerga, a potom je sprečio i njegove pokušaje u 77. i 85. minutu. Pikfordova odbrana je bila ključna za očuvanje nerešenog rezultata.

 

Posle dva kola, Engleska se nalazi na vrhu tabele sa četiri boda, dok Danska i Slovenija imaju po dva boda. Srbija je na poslednjem mestu sa jednim bodom. U poslednjem kolu, Danska će igrati protiv Srbije, dok će Engleska odmeriti snage sa Slovenijom. Očekuje se neizvesna borba za plasman u narednu fazu takmičenja

Drugo poluvreme:

83. minut -  Kakva šanka za Dansku, Guej je pogrešio, ostao je sam Poulsen, ali se ispravio defanzivac Engleske! Hojberg je raspalio u sledećoj akciji Danske, ali preko gola!

73. minut - Ponovo su Danci pretili. Hojberg je šutirao sa distance, ponovo je golman Engleske imao dobru intervenciju.

74. minut - Velika šansa za Englesku. Votkins je šutirao, a Šmajhel uspeo da sačuva mrežu. Prvi udarac iz ugla za Engleze u 72. minutu!

67. minut - Danci su imali solidno priliku. Nakon kornera lopta je došla do Damzgora koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Pikford uhvatio loptu.

64. minut - Došla je lopta do Eriksena posle greške u defanzivnoj liniji Engleza, uzeo je iskusni plejmejker Danaca šut na 18 metara međutim prebacio je čitav gol. Ume on mnogo bolje od ovog.

56. minut -  Kakva šansa za Englesku, Foden je raspalio po lopti, ali je pogodio stativu!

53. minut - Velika prilika za Saku, šutirao je glavom, prebacio Šmajhela, ali je pogodio spoljni deo mreže!

47. minut - Pritisak Danske od samog starta, Hojlund je bio ispred Pikforda, ali bez realizacije! Engleska nije ni bleda senka sebe!

Prvo poluvreme:

45. minut - KRAJ PROVG DELA.

44. minut - Još jedna šans aza Dance. Nakon povratne lopte Hejberg je šutirao sa distance, ali je Pikford bio siguran.

41. minut -  Foden je povukao loptu 40 metara, napravio je par lepih poteza, ali je u završnici akcije šutirao pravo u Šmajhela. Stiče se utisak da je bolja opcija bio pas ka Kejnu koji je bio otvoren!

34. minut - GOL! Kakva bomba sa distance. Jolmand je opalio sa nekih 25 metara i smestio loptu mrežu.

32. minut - Nova prilika za Dansku, ozbiljan pritisak pred golom Pikforda!

29. minut - Eriksen je došao do lopte u kaznenom prostoru, prosledio je do Hojlunda koji se spetljao, tako da je Pikford otklonio opasnost!

18. minut - GOL! Kejn dovodi Englesku u vođstvo!

 

 

Ovaj meč je izuzetno bitan za Srbiju. Naime, ukoliko izabranici Gereta Sautgejta pobede Skandidavce, to će u velikom olakšati ''orlovima'' koji bi pobedom nad Dancima u poslednjoj rundi osigurali plasman u nokaut fazu.

Sautgejt je najavio da će njegova ekipa napasti Dansku "svim silama", što ukazuje na ofanzivni pristup utakmici. Ovo je izazvalo uzbuđenje među navijačima, koji se nadaju da će Engleska pokazati svoju ofanzivnu snagu i postići golove protiv danskog tima.

Napad na Dansku zahtevaće visok nivo energije i koncentracije od engleskih igrača. Očekuje se da će Sautgejtova ekipa koristiti brzu tranziciju iz odbrane u napad i iskorišćavati brzinu svojih napadača. Takođe, preciznost u završnici napada će biti od ključnog značaja u ostvarivanju uspeha.

Prolazak u narednu fazu takmičenja predstavlja glavni cilj za Sautgejtov tim. Engleska reprezentacija želi da pokaže svoju snagu i kvalitet i da ostvari uspeh na međunarodnoj sceni. Očekuje se da će utakmica protiv Danske biti izuzetno napeta i da će oba tima dati sve od sebe kako bi ostvarili pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading