LEBRON DŽEJMS ZAPRETIO AMERIMA! AKO MI NEKO PIPNE SINA ODOH U AUSTRALIJU: Ovakvo je ispisana istorija NBA lige

Autor:

Sport

28.06.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako nešto se do sada nikada nije videlo.

LEBRON DŽEJMS ZAPRETIO AMERIMA! AKO MI NEKO PIPNE SINA ODOH U AUSTRALIJU: Ovakvo je ispisana istorija NBA lige

Foto: Tanjug/AP

Lebron i Broni Džejms

Istorija košarke je ispisana u NBA ligi, otac i sin će igrati u istom klubu! I to koji otac i sin, Lebron Džejms i Broni Džejms. Po mnogima najbolji košarkaš u istoriji je ostvario ambiciju da u NBA ligi izađe na teren sa sinom. Međutim, način na koji je to izvedeno sigurno nije olakšalo Broniju. Sin Lebrona Džejmsa, Broni Džejms, zvanično je postao igrač Los Anđeles Lejkersa u noći između četvrtka i petka. On je odabran kao 55. pik NBA drafta, odlukom očevog tima da upari oca i sina, prvi put u istoriji lige.

Godinama se već zna za Lebronov plan da jednog dana zaigra sa sinom i to je ostvario u trenutku u kojem može još mnogo da pruži. Lebron će 30. decembra napuniti 40 godina, ali prošle sezone je prosečno postizao po 25 poena za 35,3 minuta po utakmici i ne može se videti znak da bi u dogledno vreme trebalo da odustane.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lebron i Broni džejms


Lebron će zaigrati sa sinom, doskorašnjim studentom koledža Južna Kalifornija, naravno, pod uslovom da Broni (19) zadovolji i da uđe u tim Džej-Džej Redika, tatinog prijatelja i novog trenera Lejkersa. Međutim, kako je naslednik stigao kod oca je posebna priča. Lebron je morao čak i da preti svojim Amerikancima. Naime, dok se bližio kraj drafta i trenutak izbora novog beka Lejkersa, visokog 188 centimetara, postajalo je potpuno jasno da će ga odabrati upravo slavna franšiza iz Los Anđelesa. Američki TV analitičar Bob Majers, bivši generalni menadžer Golden Stejt Voriosa, otkrio je da je agent Lebrona Džejmsa Rič Pol pozivao timove u toku drafta i da je pretio da niko ne uzme Bronija.

- Reći ću da Rič Pol u ovom trenutku poziva timove i da im govori "Ne uzimajte ga, inače će otići u Australiju - glasilo je upozorenje.

S obzirom na to da NBA skauti i operativci nisu previše hvalili Džejmsa juniora, objektivno je pitanje da li bi ga neko i inače uzeo na draftu, ali činjenica da je njegov dolazak u Lejkerse izveden pod pretnjama sigurno neće olakšati mladom košarkašu početak samostalne karijere. Kao da to što je sin jednog od najvećih igrača ikad, a sad i njegov saigrač nije dovoljno samo po sebi da mu oteža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading