SRAMNI ALBANAC KOJI JE VREĐAO SRBE I MAKEDONCE POKUŠAO DA SE OPERE: ''Sve je izmaklo kontroli!''

Autor:

Sport

30.06.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman potez reprezentativca Albanije.

SRAMNI ALBANAC KOJI JE VREĐAO SRBE I MAKEDONCE POKUŠAO DA SE OPERE: ''Sve je izmaklo kontroli!''

Foto: www.profimedia.rs

Albanski reprezentativac Mirlind Daku, suspendovan od strane UEFA, konačno je progovorio o skandalu koji je izazvao na Evropskom prvenstvu. U intervjuu za ruske medije, Daku je izrazio kajanje zbog svojih postupaka i istakao da se radi o jednom od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri.

- Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri - rekao je Daku i nastavio:

- Naravno, ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Posle nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri - naveo je Albanac.

Daku je objasnio svoj postupak nakon utakmice protiv Hrvatske, ističući da je želeo da pruži podršku defanzivcu Elseidu Hisaju, koji je bio izložen kritikama navijača i medija.

- Posle prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj dobio je dosta kritika navijača. Ne samo navijači, već i mediji su vršili pritisak na njega. Posle utakmice sa Hrvatskom želeo sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili, podržali i podelili sa njim ovaj radostan trenutak. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam izustio te reči - govorio je on.

Daku je kazao da su utakmice poput te često praćene uvredama navijača prema pripadnicima drugih zemalja, što je stvorilo emotivnu atmosferu koja je uticala na sve prisutne na stadionu.

- Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u poslednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah posle vike shvatio sam šta sam uradio, rekao sam "Ovo su neprikladne stvari". Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari - poručio je Daku.

Daku navodi da nije vređao Srbiju.

- Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim - rekao je i nastavio:

– Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom - zaključio je Daku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading