ZA ENGLEZE PRAVILA NE VAŽE, A SLABIJE UDARAJU KAKO STIGNU! UEFA sramno kaznila Tursku!

Autor:

Sport

04.07.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak udarac za Turske pred meč sa Holandijom.

ZA ENGLEZE PRAVILA NE VAŽE, A SLABIJE UDARAJU KAKO STIGNU! UEFA sramno kaznila Tursku!

Foto: Tanjug/AP

Turska fudbalska reprezentacija ostvarila je važnu pobedu nad Austrijom rezultatom 2:1, a jedan od ključnih aktera te utakmice bio je Merih Demiral. Mladi štoper postigao je oba gola za svoj tim, ali je njegova gestikulacija nakon postizanja pogodaka izazvala veliku kontroverzu. Naime, Demiral je uputio gest koji simbolizuje političku grupaciju "Sivi vukovi", čije aktivnosti su izazvale niz kontroverzi širom Evrope.

Ovakva brza i oštra reakcija UEFA izazvala je različite reakcije u javnosti. Mnogi su podržali odluku Evropske kuće fudbala, ističući važnost očuvanja sportskog duha i izbegavanja političkih gestova na sportskim događajima. Sa druge strane, postoje i oni koji smatraju da je suspenzija preterana, ističući pravo sportista na slobodu izražavanja.

Foto: Profimedia

Merih Demiral

Nakon suspenzije, postavlja se pitanje da li će Merih Demiral imati priliku da ponovo zaigra na Evropskom prvenstvu. Da bi se to desilo, njegov tim će morati da stigne barem do finala takmičenja. Ovo dodatno pojačava tenziju oko daljeg takmičenja Turske na prvenstvu, dok navijači i stručni štab strepe od mogućeg kraja Demiralove uloge na ovom takmičenju.

Sa druge strane, UEFA nije kaznila Englesku, odnosno Džuda Belingema koji se uhvatio za međunožje nakon gola protiv Slovačke. Evropska kuća fudbala po ko zna koji put pokazuje svoje ljigavo lice i da pravda NIJE ista za sve.

Merih Demiral je svojim golovima i gestikulacijom izazvao veliku pažnju na Evropskom prvenstvu, a njegova sudbina na ovom takmičenju sada je pod znakom pitanja. Navijači, stručni štab i sportski analitičari sa nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj događaja, dok se fudbalska javnost širom Evrope bavi pitanjem nedoličnog ponašanja sportista na velikim takmičenjima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading