UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV ALBANIJE I HRVATSKE: Hitno reagovali zbog skandaloznih povika "Ubij Srbina"

Autor:

Sport

20.06.2024

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman događaj koji je bacio senku na sport.

UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV ALBANIJE I HRVATSKE: Hitno reagovali zbog skandaloznih povika "Ubij Srbina"

Foto: Printscreen/Youtube/UEFA

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je istragu protiv navijača reprezentacija Albanije i Hrvatske zbog događaja na tribinama u Hamburgu, tokom duela ove dve reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Potvrda je stigla iz UEFA da je regulatorno telo krovne organizacije evropskog fudbala reagovalo prema članu 31 povodom dešavanja na meču Albanije i Hrvatske.

Navijači Hrvatske i Albanije su tokom utakmice te dve reprezentacije u Hamburgu, u 59. minutu zajedno počeli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe". Zbog toga je reagovao i Fudbalski savez Srbije, čiji je generalni sekretar Jovan Šurbatović najavio i povlačenje našeg tima ukoliko dve okrivljene strane ne budu kažnjene.

Fudbalski savez Srbije je jasno stavio do znanja da osuđuje ovakvo ponašanje navijača Albanije i Hrvatske, ističući da je nedopustivo da se sportski događaji zloupotrebljavaju za širenje mržnje i netrpeljivosti. Generalni sekretar Jovan Šurbatović naglasio je ozbiljnost situacije i najavio povlačenje srpskog tima ukoliko UEFA ne preduzme odgovarajuće mere protiv navijača koji su se ogrešili o osnovne sportske i ljudske vrednosti.

Ovakav incident izazvao je oštru osudu javnosti i međunarodne zajednice, a mnogi su istakli da se ovakvi događaji moraju adekvatno sankcionisati kako bi se poslala jasna poruka da se mržnja i nacionalističke parole ne tolerišu na sportskim događajima. Mnogi su istakli da je važno da UEFA preduzme odlučne korake kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti ne ponove u budućnosti.

Incidenti poput ovog u Hamburgu imaju dalekosežne posledice, kako na sportskom terenu, tako i van njega. Nadamo se da će UEFA preduzeti odgovarajuće mere kako bi se osiguralo da se ovakvi događaji ne ponove, te da će se fudbalski teren vratiti svojoj osnovnoj svrsi - promociji sporta, fer pleja i međusobnog poštovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading