ENGLEZI SE OBRUKALI! Sautgej SMIRUJE naciju! Evo kako je OBJASNIO čudne ODLUKE!

Autor:

Sport

20.06.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vicešampioni Evrope osvojili bod protiv Danaca.

ENGLEZI SE OBRUKALI! Sautgej SMIRUJE naciju! Evo kako je OBJASNIO čudne ODLUKE!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska selekcija Engleske ponovo je razočarala igrom, ali je za razliku od meča sa Srbijom u kome su osvojili ceo plen, izabranici Gereta Sautgejta morali da se zadovolje bodom protiv Danaca (1:1).

- Definitivno ovo nije ono čemu smo se nadali. Ne koristimo loptu na pravi način i moramo da prihvatimo da ćemo tako više da patimo, kao što je to bio slučaj večeras - rekao je Sautgejt.

Selektor Engleza je oštro odbio tvrdnje da je prvotimcima naredio da stoje bliže svom golmanu.

- Ne govorim to igračima. Igrali smo protiv nekoliko timova sa trojicom pozadi i teško je da izvršite pritisak na njih u tim okolnostima. To nam je predstavljalo problem, mada nam problem predstavlja i to što ne uspevamo da zadržimo loptu.

Foto: Tanjug/AP

Geret Sautgejt

Objasnio je zašto nije pružio priliku Konoru Galageru, te je pre njega ponovo dobio priliku Deklan Rajs.

- Hteo sam da uvedem Konora. Bila nam je potrebna sveža energija i presing, a Konor to radi jako dobro. Trent je uradio ono što smo od njega očekivali, to je sve deo eksperimenta. Svesni smo da nemamo zamenu za Kalvina Filipsa, zato i pokušavamo drugačije stvari.

Mnogi se nisu složili sa idejom oko zamene Harija Kejna...

- Falila nam je energija, tražili smo svež par nogu. Hari je odigrao samo jednom svih 90 minuta u poslednjih mesec dana, zato smo odlučili da ne preterujemo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Ubeđuje navijače da nema mesta za brigu:

- Znamo da imamo još mnogo toga da uradimo. Proći ćemo sve detalje večeras. Razumemo da su ljudi razočarani i imaju puno pravo da se tako osećaju. Moramo da budemo bolji.

Kapiten Hari Kejn je upozorio da na velikim takmičenjima nema lakih utakmica:

- To se i vidi sada. Postoje visine forme koje možemo da dostignemo, sa i bez lopte, ali ovo je znak dobrog tima, koji može da uzima bodove čak i kada ne igra kvalitetno. Na vrhu smo tabele i praktično smo se kvalifikovali za narednu fazu. Znam da će biti galame kod kuće, verovatno i doze nezadovoljstva, ali već smo to proživeli kada smo odigrali nerešeno sa Škotskom na prošlom Euru. Treba da ostanemo smireni, da sagledamo širu sliku i odigramo bolje u nastavku. Idemo korak po korak - kaže napadač "Gordog Albiona".

Kajl Voker takođe spušta loptu, svestan da javnost na Ostrvu nikako neće biti zadovoljna rezultatom i prikazanom igrom.

- Ovo je turnirski fudbal. Danska je kvalitetan tim, ali mi smo i dalje na vrhu tabele. Nismo izgubili. Primili smo gol van kaznenog prostora, hajde da izvučemo pozitivno iz svega - jasan je Voker i dodaje:

- Trener od nas traži da igramo napadački fudbal, a ponekad u ovakvim turnirima morate da kontrolišete utakmicu. Kao u Ligi šampiona, ne osvojiš tri boda tako što se samo pojaviš na terenu. Znamo da možemo da budemo bolji, ali i dalje smo prvi u grupi. Igrači znaju da treba da podignemo nivo, navijači od nas traže da gazimo sve pred sobom i postignemo tri do četiri gola, ali to više nije taj fudbal - istakao je Voker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading