EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Slovenčki novinar OTKRIO: Evo ko od Srba najviše PLAŠI "skijaše"!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

19.06.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra u četvrtak od 15 časova na Alijanc areni u Minhenu.

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Slovenčki novinar OTKRIO: Evo ko od Srba najviše PLAŠI "skijaše"!

Foto: Republika.rs

Fudbaleri Srbije imaju prvu od dve prilike za popravni i plasman u narednu rundu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Posle (ne)očekivanog poraza od Engleske, izabranici Dragana Stojkovića Piksija u četvrtak na Alijanc areni igraju protiv "starog dužnika" Slovenije.

Tim povodom ekskluzivno za naš portal govorio je Urbano Vinčić, slovenački novinar, koji će komentarisati utakmicu za nacionalnu TV Slovenije.

On je tom prilikom otkrio kakva atmosfera vlada pred duel sa "orlovima" i koliko će Slovenaca biti na tribinama stadiona Bajerna.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

- Priča se i o 25 hiljada navijača, malo više nas ima. Atmosfera je dobra, pogotovo što protiv Danaca naši nisu izgubili i u drugom poluvremenu pokazali su nešto više u prvom. Iz toga ističe neki optimizam uoči utakmice sa Srbijom, koja će svakako biti teška. Gledao sam utakmicu sa Engleskom, Srbi su ostavili kod mene jako dobar utisak, osim u prvih 15 minuta i pogotka Belingema. Stvarno su Srbi igrali fantastično i, ako će tako biti sutra, imaćemo velikih problema. Ali, to će biti drugačija utakmica sigurno, jer Srbi sad jure rezultat i moraju da napadaju - rekao je Vinčić za "Republiku".

Od koga preti opasnost Srbiji?

- Pa, ja mislim da preti sa strane Šeška, to sam siguran. On je već protiv Danaca pokazao kako može sa svake situacije dati gol. Bitno je videti kako će naši odigrati u veznom redu, malo su razočarali protiv Danaca. Ako će tu biti malo više drskosti, onda će biti bolje. Ali sve je na tome koliko će nam Srbi to dopustiti. U svakom slučaju ja sam optimista, još jedan remi koji Slovencima neće biti dosta, ali nisam siguran da će Srbija sutra pobediti.

Koga se najviše plašite?

- Mitrović je najproblematičniji, zbog skok igre. Sa glavom je jako opasan, Srbi pokušavaju ubačajem u šesnaesterac. Tako da se najviše njega bojim, sad kako će Tadić odigrati, kako Vlahović, to ćemo videti. U principu pritisak koji su Srbi stvarali protiv Engleza i koji su oni odbili, ja ne znam da li ćemo i mi.

Očekujete li prijateljsku atmosferu na tribinama, da ne bude incidenata?

- Pa da, ja se nadam da će navijači već u centru grada napraviti bivšu Jugoslavija. Nemam nikakvih razloga za neki incident, sve je to sport, da budu lepe uspomene - istakao je slovenački novinar za "Republiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading