HRVATI, PREUZMITE NEKAD ODGOVORNOST ZA SVOJE POSTUPKE! Nije vam sudija šutirao loptu, nego vi

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

25.06.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrde da ih je isti sudija zakinuo i pre 6 godina.

HRVATI, PREUZMITE NEKAD ODGOVORNOST ZA SVOJE POSTUPKE! Nije vam sudija šutirao loptu, nego vi

Foto: www.profimedia.rs

Hrvataka

Fudbaleri Hrvatske odigrali su nerešeno 1:1 sa Italijom u poslednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu i tako prolaz u osinu finala sveli na teoriju, koja im zavisi i od utakmice između Srbije i Danske. Koban ko "kockaste" bio je Matija Zakanji, koji im je dao gol u 98. minutu za konačan rezultati i tako ih ostavio bez dva boda, a izgledno i opstanka na EVRO 2024.

Upravo zbog toga su svi u Hrvatskoj udarili na holandskog sudiju Danija Makelija i podsećaju na njegove grehgove. Komšije tvrde da se on ponovo ašao u centru pažnje dok je sudio meč između Hrvatske i Italije na Evropskom prvenstvu. On im je kriv jer je utakmicu produžio osam minuta, pa ga sada redom kritikuju. POčeli su da mu gledaju i u "sitna crevca" pa tako konstatuju da je pokazao šest žutih kartona hrvatskim igračima i pokazao nesigurnost u 53. minutu kada je morao da se konsultuje sa VAR da potvrdi  odluku u korist Hrvatske. To je dodatno doprinelo frustraciji izraženoj od strane hrvatskog tima i ponovo pokrenulo debatu o načinu suđenja Makelija.

- Nije on kriv, primamo gol u 96. minutu od Albanije, u 98. od Italije. Umesto šest bodova, imamo dva - rekao je Zlatko Dalić, ali je vrlo brzo promenio mišljenje i izjavio je - On nije slučajno poslat na utakmicu, a kuliminacija je bila tih osam minuta. Ne podržava nas UEFA, ni FIFA, ali to nije razlog. Ne mogu da se otrgnem utusku da je to tako. Maksimalno tri minuta nadoknade, plus minut za VAR. Nije on kriv što se mi ne bacamo na loptu, u 95. minutu imamo kontru, sve je bilo u našim rukama.

Nakon te izjave Hrvati su malo istraživali i zaključili da im je isti sudija bio na utakmici i 2018. godine u Rusiji, kada tvrde da su isto bili zakinuti protiv Francuza.

Na terenu je pravdu delio Argentinac Nestor Pitana, a u VAR sobi sedeli su Italijan Masimilijano Irati, inače najiskusniji italijanski VAR sudija, i spomenuti Dani Makeli kao VAR B sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading