OVO NI HIČKOK NE BI REŽIRAO: Pobeda protiv Danske je IMPERATIV! Evo kako Srbija može do nokaut faze, ovaj podatak nam ide u korist!

Autor:

Sport

21.06.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred ''orlovima'' težak zadatak.

OVO NI HIČKOK NE BI REŽIRAO: Pobeda protiv Danske je IMPERATIV! Evo kako Srbija može do nokaut faze, ovaj podatak nam ide u korist!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske selekcije Danske i Engleske su odigrale nerešeno (1:1) u drugom kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, dok su isti rezultat postigle i reprezentacije Srbije i Slovenije. Situacija se sada jasno iskristalisala, a borba za plasman u osminu finala postaje napeta.

Srbija sada ima samo jedan cilj u poslednjem kolu - pobeda nad Danskom. Teoretski postoji mogućnost da Orlovi prođu dalje sa bodom, ali je ta šansa gotovo minimalna. Poslednje kolo donosi mečeve Danska - Srbija i Slovenija - Engleska, koji će odlučiti ko će proći u osminu finala. Prve dve selekcije idu direktno, dok trećeplasirana mora da čeka ishod ostalih grupa.

Ukoliko Srbija izgubi od Danske, zauzeće poslednje mesto i izgubiće sve nade za plasman dalje. U slučaju nerešenog rezultata, moraće da se osloni na ishod meča Slovenija - Engleska, uz računicu gol-razlike i bodova. Ukoliko Srbija pobedi Dansku, biće na drugom mestu u grupi, pod uslovom da Engleska savlada ili odigra nerešeno sa Slovenijom.

U slučaju pobede, ali i slovenskog trijumfa nad Englezima, Srbija će biti treća u grupi, ali će izvesno proći dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Naravno, ako budemo treći, ne ganarantuje da ćemo proći dalje. Ovde u velikoj meri igra ulogu gol razliku, a to nam ide u korst, a evo i kako.

Naime, Srbija ima gol razliku 1:2, dok na primer u Grupo A, Škotska ima 2:6 il Mađarska 1:5. Dakle, u toj grupi ukoliko od ove dve selekcije budu treće, imamo bolju gol razliku u odnosu na njih. Takođe i u Grupi B, gde će se za treće mesto boriti Hrvartska i Albanija. Trenutno stanje u toj grupi je da su Albanci treći uz gol razliku 3:4, dok su Hrvati poslednji sa gol razlikom 2:5. Međutim, ove dve selekcije u poslednjem kolu imaju protivnike u vidu Španije i Italije, a najidelanije bi bilo da ''vatreni'' izgube od ''azrua'', kao i Albanci od ''furije''.

U grupi D bi gde su Holandija, Francuska, Poljska i Australije, najidealniji scenario bi bio da Poljaci i Austrijanci koji imaju nula bodova, međusobno igraju nerešeno, a da u poslednjem kolu izgube, tako bi imali po jedan bod i tu bi Srbija bila u prednosti, naravno, ako pobedimo Dance ili bude nerešeno. Komplikovano će biti u Grupi E, gde Belgija i Ukrajina nemaju bodove, a Rumunija i Slovačka po tri.

Belgija je prvi meč izgubila od Slovaka 1:0, a naredni duel igraju protiv Rumunije. Ovde bi idealno bilo da Belgija odigra nerešeno sa Rumunima ili kojim slučajem izgubi, što nije nemoguće, ali i da Ukrajinci remiziraju ili izgube od Slovaka. U poslednjoj Grupi F su stvari jasne da je Portugal izraziti favorit, ali sa njima se nikad ne zna. 

U prvom kolu su jedna pobedili Češku sa 2:1, a naredni meč igraju protiv Turske. Ovde nas više zanima utakmica Češke i Gruzije, a tu će Česi sigurno doći do pobede, ma da nisu ni Gruzini za ''bacanje'', umeju da zakuvaju stvari, pokazali su to protiv u porazu protiv Turaka. Srbiji bi i ovde odgovaralo da Češka igra nerešeno, a u poslednjem kolu budu poraženi od Turske. Sve u svemu, veliki zadatak je pred izabranike Dragana Stojkovića i nadamo se pozitivnom ishodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading