UKRAJINA PREOKRENULA RUMUNE: Veliki povratak na otvaranju osmog dana EP!

Autor:

Sport

21.06.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Ukrajine slavila je nad Rumunijom u drugom meču Grupe E posle preokreta sa 2:1 (0:1).

UKRAJINA PREOKRENULA RUMUNE: Veliki povratak na otvaranju osmog dana EP!

Foto: Tanjug/AP

SLOVAČKA - UKRAJINA 1:2

'17 Šranc; '54 Šaparenko; '80 Jaremčuk

Prva utakmica osmog dana Evropskog prvenstva u fudbalu počela je vatreno. U toku prvog poluvremeva veći posed lopte, kao i veće šanse za postizanje gola imala je Slovačka. To je i iskoristio Haraslin postizanjem gola u 18. minutu. U drugom poluvremenu su se Ukrajinci probudili, pa je Šaparenko u 54. minutu postigao gol za izjednačenje, a u vođstvo su prešli u 80. minutu nakon što je Jaremčuk postigao izuzetno bitan pogodak za Ukrajince kojim su znatno povećali šanse da se nađu među najboljih 16 timova na EVRO.

TOK MEČA

90 + 5 minut - KRAJ MEČA

80. minut - GOL! Jaremčuk je postigao gol za vođsto.

54. minut - GOL! Šaparenko se lepo oslobodio čuvara i postigao gol za izjednačenje rezultata na dodavanje Zinčenka!

Drugo poluvreme:

45. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

45+1 minut - KRAJ PRVOG DELA!

44. minut - Haraslin je šutirao sa distance, ali Trubin ponovo bio fantastičan i odbranio udarac.

34. minut - Sjajan napad Ukrajine. Timčuk je pokušao iskosa sa desne strane, pogodio je stativu. U nastavku akcije sviran je ofsajd. 

28. minut - Prva šansa za Ukrajince. Mudrik je ušao u kazneni prostor rivala, sjajnim driplikom namestio sebi prostor za šut, ali je defanzivac Slovačke u poslednjem trenutku uklizao i izblokirao taj udarac!

17. minut - GOL! Dodavanje iz auta, zatim Lukas Haraslin koji centrira za Ivana Šranca, a ovaj ovoga puta ne propušta stopostotnu na drugoj stativi.

17. minut - Još jedna dobra odbrana golmana Ukrajine Tribina. Imali su Slovaci slobodan udarac sa 22 metra. Hancko je šutirao. 

11. minut - Još jedna prilika za Slovačku, i to bolja od prethodne! Lopta je došla do Šaranca na drugoj stativi, snažno je opalio po lopti, ali je ponovo Trubin bio na visini zadatka!

10. minut - Ovo je bila najbolja šansa na meču! Haraslin je sjajnim driblinzima izbacio čuvare iz igre, namestio je sebi prostor za šut, to je i uradio, ali pravo u Trubina!

SASTAVI: 

SLOVAČKA: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinijar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šaranc, Boženik, Haraslin.

UKRAJINA: Trubin - Timčik, Zabarnji, Matvijenko, Zončenko - Sudakov, Bražko, Šaparenko, Mudrik - Jarmolenko, Dovbik.

Iskusni arbitar Majkl Oliver iz Engleske imaće odgovornost da održi red na terenu, dok će mu pomagati Stjuart Bart i Den Kuk. Očekuje se da će ova trojka doneti pravedne odluke i omogućiti fer i uzbudljiv meč.

Nakon neočekivanog poraza od Rumunije u prvom kolu, Ukrajina se nalazi pod pritiskom da ostvari pobedu protiv Slovačke kako bi zadržala šanse za plasman u narednu rundu takmičenja. Ovo će biti prilika za igrače Ukrajine da pokažu svoju snagu i istraju u borbi za opstanak na prvenstvu.

Sa minimalnom pobedom nad Belgijom u prvom kolu, Slovačka je pokazala svoju sposobnost da se suprotstavi jačim protivnicima. Ova ekipa će sigurno pokušati da nastavi sa odličnim igrama i osigura svoje mesto u narednoj fazi takmičenja.

Očekuje se da će ova utakmica pružiti uzbudljiv fudbal pun napetosti i neizvesnosti. S obzirom na ulog koji je veoma visok za obe ekipe, možemo očekivati borbu do poslednjeg minuta. Navijači će sigurno biti uzbuđeni oko ishoda ovog meča, a samo vreme će pokazati ko će izaći kao pobednik sa terena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading