SRAMNA KAMPANJA HRVATSKIH MEDIJA: Sada su Srbi krivi zbog skandaloznog skandiranja nijihovih navijača! Pokušavaju da se operu na sve moguće načine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nije strašno, bilo bi smešno.

SRAMNA KAMPANJA HRVATSKIH MEDIJA: Sada su Srbi krivi zbog skandaloznog skandiranja nijihovih navijača! Pokušavaju da se operu na sve moguće načine!

Foto: www.profimedia.rs

I hrvatski "Jutarni list" pokušava da opravda divljanje njihovih navijača na utakmici koja je odigrana na stadionu u Hamburgu.

Fudbalski savez Hrvatske  tvrdi da sporne parole "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" nisu uzvikivali hrvatski navijači, već isključivo navijači Albanije. Nakon što je dobio obaveštenje od UEFA da ga je "FARE" prijavio za rasizam i diskriminaciju, HNS je istakao da će odgovoriti žalbom kada zvanična prijava stigne, a UEFA će zatim doneti odluku o mogućoj kazni.

HNS navodi da su sporne parole bile uzvikivane od strane albanskih navijača smeštenih iza jednog gola, koji su očekivali da će im se pridružiti hrvatski navijači, ali se to, prema tvrdnjama HNS-a, nije dogodilo. Ističe se da je samo mali deo Hrvata učestvovao u uzvikivanju spornih parola, a na tome će HNS temeljiti svoju odbranu.

- Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kad se ranije događalo, muški smo stali i rekli - jeste, dogodilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše - bez srama je istakao Jurica Jurjević direktor odeljenja za prevenciju i bezbednost HNS-a.

Foto: Sportske.jutarnji.hr/printscreen

Prljava kampanja hrvatskih medija

 

I pored pokušaja da se opravda ovaj skandalozni čin, "Jutarnji list" pokušava da krivicu prenese na Srbiju koja je kako oni ističu "napravila i naduvala celu priču".

Evropska fudbalska unija (UEFA) je pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu. Fudbalski savez Srbije (FSS) je zatražio najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog uzvikivanja parole "Ubij Srbina" tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoma

23.06.2024 22:39

Ustase imaju opravdanje. Nece jos dugo. Boga se ne plase, nicega se ne stide.