OVO JE HEROJ DANSKE SA EVROPSKOG PRVENSTVA! NIKAD MU OVO NEĆE ZABORAVITI: Spasio ŽIVOT čoveku koji bi sada mogao da RASTUŽI SRBE

Autor:

Sport

23.06.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primer pravog sportiste, a pre svega čoveka.

OVO JE HEROJ DANSKE SA EVROPSKOG PRVENSTVA! NIKAD MU OVO NEĆE ZABORAVITI: Spasio ŽIVOT čoveku koji bi sada mogao da RASTUŽI SRBE

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Danske i Srbije za dva dana odmeriće snage u trećem i poslednjem meču u Grupi C. "Orlovi" su započeli takmičenje hrabrom igrom protiv Engleske, ali nisu imali sreće i ostali su bez bodova, dok su Skandinavci takođe pružili odličan otpor "Gordom Albionu" i zasluženo zadovoljni napustili teren sa velikim poenom. S druge strane, obe selekcije igrale su nerešeno (1:1) protiv Slovenije, pa će se velika borba za plasman u nokaut fazu voditi u direktnom sudaru na Alijanc Areni.

I dok Danci ponovo daju naznake da bi mogli da doguraju daleko na turniru, baš kao što je to bio slučaj i prošlog puta, svaki njihov meč i dalje vraća sećanje na onaj prvi sa prethodne kontinentalne smotre protiv Finske kada se dogodio veliki incident.

Kristijan Eriksen je prilikom prijema lopte iz čista mira izgubio svest i pao na sred terena. U momentu kada se tadašnji igrač Intera borio za život, kapiten Danske reprezentacije Simon Kjer je pokazao ljudskost i neverovatnu prisebnost.

Fudbaler Milana je prvi pritekao u pomoć sjajnom vezisti. Iako se nije našao u startnoj postavi Danske na prva dva meča EVRO u Nemačkoj, svi ljubitelji sporta dele mišljenje da je Simon Kjer primer pravog kapitena.

Defanzivac je uspeo da postavi Eriksena u pravilan položaj i nije dozvolio da Kristijan proguta jezik dok je bio u nesvesti. Nekadašnji igrač Sevilje je okupio svoj tim i sa saigračima brzo uspeo da sakrije Eriksena od kamera koje su pokušale da snimaju fudbalera bez obzira na stanje u kome se nalazio.

Simon je pokazao koliko je veran prijatelj i uspeo je da pronađe i uteši Eriksenovu suprugu Sabrinu zajedno sa golmanom Kasperom Šmajhelom. Iako je sadašnji fudbaler Mančester junajteda doživeo kliničku smrt na terenu, posle duže pauze i velike borbe doktora uspeo je da preživi. Samo šest meseci nakon toga pronašao je novi klub, vratio se fudbalu i od tada piše jednu od najlepših priča. Na ovom prvenstvu postigao je i gol protiv Slovenije, a nadamo se da će nas Srbe poštedeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading