ČEH OBORIO DŽAJIĆEV REKORD! Evo zašto svi SRBI slave gol napadača "knedlički"!

Autor:

Sport

22.06.2024

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovima" se otvorilo za plasman u narednu fazu.

ČEH OBORIO DŽAJIĆEV REKORD! Evo zašto svi SRBI slave gol napadača "knedlički"!

Foto: Starsport

Fudbaleri Češke i Gruzije su se sastali u drugom kolu F grupe Evropskog prvenstva, a rezultat je bio 1:1. Međutim, ovo je bio meč koji će se pamtiti zbog jednog posebnog trenutka - gola koji je postigao Patrik Šik.

Nakon udarca njegovog saigrača i pogotka lopte u stativu, Šik je brzom reakcijom uspeo da pošalje loptu u mrežu, čime je doneo izjednačenje svom timu i izazvao veliko slavlje među češkim igračima i navijačima.

Patrik Šik je ovim golom postigao značajan uspeh, zauzevši drugo mesto u istoriji Evropskih prvenstava po broju golova u odnosu na odigrane mečeve.

Na čelu ove liste nalazi se Mišel Platini sa impresivnih devet golova u pet mečeva (prosek 1,8), dok je Šik sada na drugom mestu sa šest pogodaka u sedam utakmica (prosek 0,86). Na trećem mestu je legendarni reprezentativac Jugoslavije Dragan Džajić, prvi čovek FSS je tokom igračke karijere dao četiri gola u pet mečeva (prosek 0,8).

Ipak, rezultat utakmice Gruzija - Češka išao je na ruku izabranicima Dragana Stojkovića Piksija, jer obe selekcije posle dva odigrana meča imaju samo po bod, kao i "orlovi". Da je neko danas slavio imao bi tri i još jednu utakmicu, zbog čega bi posao Srbije bio gotovo "nemoguća misija" da kao trećeplasirana prođe dalje.

Ovako, san o prolasku u osminu finala i dalje živi....

Sada su Gruzini i Česi u istom položaju kao i "orlovi", pa bi naša selekcija ipak i kao trećeplasirana mogla da se nada ulasku među 16 najboljih na Starom kontinentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading