EVRO 2024, DAN 13: Razrešenje potpune ludnice u grupi E! Turci i Česi u Hamburgu biju bitku za nokaut fazu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.06.2024

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji dan grupne faze takmičenja je pred nama.

EVRO 2024, DAN 13: Razrešenje potpune ludnice u grupi E! Turci i Česi u Hamburgu biju bitku za nokaut fazu!

Foto: www.profimedia.rs

Danas će ljubitelji fudbala širom Evrope imati priliku da isprate poslednja četiri meča grupne faze ovogodišnjg EVRA 2024.

Sa velikom pažnjom se iščekuju poslepodnevni mečevi u kojima će se dogoditi konačan raspet u grupi E, gde uoči poslednjih 90 minuta fudbala sva četiri nacionalna tima imaju po tri osvojena boda.

Slovačka - Rumunija; Ukrajina - Belgija

Mečevi poslednjeg kola grupe E odigraće se na stadionima u Frankfurtu i Štutgartu, a sve četiri reprezentacija u ovom momentu imaju po tri osvojena boda, tako da je potpuno jasno da sledi pravo usijanje i o konačnom plasmanu u grupi odlučivaće svaki postignuti pogodak.

Rumunija i Belgija u ovom momentu imaju najbolji gol količnik +1, tako da se mogu smatrati blagim favoritima u duelima sa Slovačkom i Ukrajinom, a posebno se mora istaći da vrlo lako mogu svi timovi da se nađu u situaciji da grupnu fazu okončaju sa četiri osvojena boda, što bi u ovom momentu Ukrajince odvelo kući zbog lošeg gol koeficijenta.

Oba meča se igraju od 18 časova, a treba napomenuti da seu po kladionicama favoriti u predstojećim mečevima selekcije Slovačke, kojoj se daje blaga prednost u odnosu na Rumuniju, kao i Belgija koja se smatra apsolutnim favoritom u dulu protiv Ukrajinaca.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Potpuna ludnica u grupi E

 

Gruzija - Portugal; Češka - Turska

Kada je grupa F u pitanju, Portugalci su već obezbedili prvu poziciju u plasman u nokaut fazu takmičenja, ali će meč imati veliki značaj za selekciju Gruzije koja bi trijumfom mogla da stigne i do osmine finala.

I pored činjenice da ekipi Kristijana Ronalda meč nema rezultatski značaj, kladionice upravo Portugalce smatraju favoritom u ovom meču.

Daleko značajniji će biti duel u Hamburgu. Česi i Turci se bore za prolaz u osminut finala, ali i za poziciju "broj dva" u grupi. 

Turskoj je i bod dovoljan da zakaže meč protiv Austrije u osmini finala, dok Češku samo pobeda ostavlja na takmičenju.

O neizvesnosti navedenog meča govori i podatak da kladionice identične šanse za pobedu daju obema reprezentacijama.

Oba susreta na programu su od 21 čas.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Turci i Česi vode odlučujući bitku

 

Kao i do sada navedene duele možete pratiti na kanalima RTS 1 i RTS 2, kao i na TV Areni sport Premium, a sve najnovije infomacije iz Nemačke možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading