JADNI I CINIČNI NAPADI NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Udar na Vučića zbog govora u Njujorku

Autor: B.K - E.S.T

Vesti

24.09.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, baražnu vatru koja je krenula iz Prištine zdušno su podržali Šolakovi mediji

JADNI I CINIČNI NAPADI NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Udar na Vučića zbog govora u Njujorku

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Istorijski govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN mnogima je zapeo kao kost u grlu. OK, ako smo od Aljbina Kurtija i Prištine to i očekivali, za mnoge neupućene u način funkcionisanja medija Dragana Šolaka njihovo pljuvanje po šefu države bilo je iznenađenje.
A napad na Vučića i to frontalni (i sramotan) usledio je maltene čim je sišao s govornice na Ist riveru.


ISTA LINIJA


Da sad ne prepričavamo sve nebuloze, pomenimo samo list Nova, koji je objavio tekst "Vučić kritikovao SAD i Nemačku kao Milošević", dok je na centralnom delu naslovnice lista Danasa osvanuo naslov "Cinični govor Vučića i populistički pristup". Smenjuju se sagovornici u tekstu, pljuju govor predsednika, a Natan Albahari, narodni poslanik PSG, još kaže da je ovo izlaganje neprihvatljivo i sramotno za Srbiju.
Sve ovo ide u prilog onome što je objavio naš list, da će Vučića govor u UN, gde je razobličio politiku i ciljeve svetskih moćnika, metaforički koštati glave. Napadi su usledili (kao) po komandi.


Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je ovo već viđeno, ono što smeta Kurtiju smeta i Šolakovim medijima.


- Više puta smo videli da su na istoj strani. Ključno je da je Vučić u UN rekao dve stvari koje su strogo zabranjene. Prvo istinu, a drugo branio je međunarodno pravo. To je kod nekih izazvalo pometnju. Ali većina zemalja podržava ovo što je rekao Vučić. Govor je bio u pravom momentu i na pravom mestu, izrečen kako treba, bez ukrašavanja, objašnjavajući zašto je naša pozicija takva kakva jeste, principijelna i nepromenjiva po pitanjima principa UN.


FAKTOR VREMENA


Prema oceni analitičara Darka Obradovića, tragično je što propagandna glasila uvek napadaju predsednika Vučića na temi Kosova.


- Govor predsednika Vučića stvorio je paniku u Prištini iz razloga što je demonstrirana principijelnost Srbije i upravo te dve trećine sveta koji ne priznaje Kosovo predstavljaju manevarski prostor za Srbiju i, kako vreme prolazi, lažna država postaje sve nebitnija stvar za međunarodnu zajednicu - navodi Obradović i dodaje:
- Koordinirani napadi putem angažovanog novinarstva predstavljaju oblik informacione manipulacije, s ciljem umanjenja globalnog uticaja koji je postigao govor predsednika Vučića. Srećom, međunarodne adrese ne čitaju njihove novine niti ih je briga za zlonamerne interpretacije. Oni govor vide kao pretnju za svoje besmislene politike, nadajući se da će moći da izazovu sukob Zapada i Vučića, zato imamo takve reinterpretacije da bi se sve predstavilo drugačije nego što jeste.

 

Teodoroviću, čoveče,znaš li uopšte šta pričaš?

Koliko je nekim opozicionarima bitno samo da pljunu Vučića, možda najbolje ilustruje primer akademika Dušana Teodorovića. On je, naime, na Tviteru pljuvao Vučićev govor, uz, pazite sad, sledeće objašnjenje:


- Najblaže rečeno, nije pristojno da predsednik države koja ne ume da izravna šahtove s nivoom asfalta, koja nema kišnu kanalizaciju u svojim gradovima, u kojoj caruje kriminal, korupcija, šovinizam, polupismenost i primitivizam, drži pridiku razvijenom svetu u UN - napisao je Teodorović.

 

Vučević: Politika Srbije je politika s kičmom

 

Miloš Vučević, ministar odbrane i predsednik SNS, komentarišući Vučićev govor u UN, poručio je da je najkraća definicija politike Srbije da je to politika sa kičmom, koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde.


- Predsednik Vučić je imao vrlo značajan govor na zasedanju Generalne skupštine UN. Rekao je da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja je gradila vekovima. To je najkraća definicija politike Srbije. Politika s kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde - naveo je Vučević, kao i da je važno da je Vučić na svetskoj tribini rekao da je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije, koje je počelo 2008.
Ministar odbrane je naveo da je isto tako istina i da je gaženje povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča mnogobrojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava.
Prema njegovim rečima, najvažnije i najhrabrije je što je Vučić rekao da svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas je svako nasilje isto.
- Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju, to se ignoriše - istakao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Milenko

24.09.2023 09:31

A ko će prvi napasti Vučića ako ne domaći izdajnici i to Šolak i njegovi mediji.

Boban

24.09.2023 09:52

Ovi sto napadaju predsednika,su sve sami izdajnici

Ivan

24.09.2023 09:53

Šolak i njegova ekipa su strani plaćenici

Predrag

24.09.2023 09:55

Svaka čast predsedniku Vučiću na govoru