KALKULACIJE SU JASNE: Do druge faze - DVA PUTIĆA! Danska MORA PASTI, inače...

Autor:

Sport

20.06.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom u drugom kolu grupne faze.

KALKULACIJE SU JASNE: Do druge faze - DVA PUTIĆA! Danska MORA PASTI, inače...

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije odigrali su 1:1 (0:0) sa selekcijom Slovenije u drugom kolu prvenstva Evrope, čime su zadržali šanse za plasman u osminu finala. Meč u Minhenu je bio uzbudljiv, a gol Luke Jovića u 95. minutu doneo je izjednačenje i održao nadu "orlovima" da će se plasirati među 16 najboljih ekipa Evrope.

Rezultati dva meča naročito će se pratiti u Srbiji. Ukoliko bi Engleska pobedila Dansku (večeras) sa više od jednog gola razlike, a isto ponovila u trećoj rundi protiv Slovenije, bod protiv Danske bi Srbiji bio dovoljan za prolazak dalje. Međutim, sigurniji put bi bio ostvariti pobedu protiv Danske, što bi ih gotovo sigurno odvelo u osminu finala.

Iako je kalkulacija nekoliko, jasno je da je Srbiji potrebna pobeda protiv Danske ili će zavisiti od ishoda drugih mečeva. Sa četiri osvojena boda, postoji velika verovatnoća da bi se plasirali u narednu fazu, ali sve zavisi od rezultata u grupama A i B.

Evropsko prvenstvo održava se u Nemačkoj, u 10 gradova, i traje od 14. juna do 14. jula. Srbija će, dakle, u poslednjem kolu Grupe C na šampionatu Starog Kontinenta igrati protiv reprezentacije Danske 25. juna, takođe na stadionu „Alijan Arena“ u Minhenu, ali od 21 sat. Podsetimo, Skandinavci su u uvodnom meču naše skupine remizirali sa Slovencima – 1:1.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim u grupi obezbediće direktan plasman u nokaut fazu EVRO 2024, dok će to učiniti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Za plasman se prvo gleda broj bodova, zatim gol razlika, ukupan broj postignutih golova, ukupno pobeda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading