JOVIĆ OTVORIO DUŠU I SVE OTKRIO: Ovako smo nadmudrili Slovence da dam gol!

Autor:

Sport

22.06.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka ispričao sve o pogotku iz 95. minuta kojim smo došli do boda.

JOVIĆ OTVORIO DUŠU I SVE OTKRIO: Ovako smo nadmudrili Slovence da dam gol!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Slovenijom (1:1) u drugom kolu C grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i tako ostali u igri za prolaz u osminu finala. Heroj naše zemlje bio je Luka Jović koji je dao gol u 95. minutu za bod vreda kao kuća. Međutim, iskusni napadač je, kada se prašina malo slegla, kao i utisci, otkrio kako su timski nadigrali Slovence, pa su mu saigrači omogućili da postane junak.

- Ostao je žal što nismo uzeli tri boda. Oni bi nam mnogo pomogli u grupi, da pokušamo da se izborimo za nokaut fazu. Igrali smo protiv dobrog i disciplinovanog protivnika. Na kraju smo se spasili tim golom u nadoknadi vremena. To je bio i najrealniji rezultat - počeo je Luka u razgovoru za FSS.

Došao je i do same taktike kod gola.

Republika

Foto: Profimedia

Timski matirali Oblaka, Luka samo bio egzekutor

 

- Ja sam u većini slučajeva niži od igrača rivala. Štoperi su po desetak centimetara viši od mene. Zato gledam da se izvučem na tu drugu stativu gde mogu da se izborim za poziciju. Tako je i bilo. Kao i protiv Škota na Marakani u Beogradu - dodao je Jović, pa objasnio ulogu celog tima u toj akciji:

- Mislim da je Mitar imao na glavi loptu, kada sam video da prolazi bio sam spreman. Treba čestitati i Iliću na asistenciji. Stvarno super centaršut. U poslednjem minutu utakmice jakog tempa, po vrućini i sparini, ostao je skoncentrisan da centrira. Svaka čast. Video sam i Rajka (golman Predrag Rajković), tamo je napao prvu stativu. Da odvuče pažnju. Možda je i to pomoglo.

Republika

Foto: Republika

 

Osvrnuo se Luka i na proslavu gola, koja je bila emotivna.

Ja sam inače epovučen, miran, teško se iznerviram. Ali priznajem iznerviao sam se tokom utamice. Bilo mi je krivo zbog ambijenta, zbog naših navijača koji su došli. MIslim da su zaslužili da damo maksimum. Hvala im za podršku, puno nam to znači. Nadam se da će doći u što većem broju, da pokušamo da pobedimo i da prođemo dalje. Zato sam onako slavio - jasan je Jović, ali pa je prokomentarisao i žuti karton koji je delimično dobio i zbog svog temperamenta:

- Problem je bio jer je on mene udario namerno dok smo bili na zemlji. Ne volim kada neko tako pokušava da ukrade vreme.

Vratio se Jović opet na prvi gol koji je dao u istoriji Srbije na Evropskim prvenstvima, ali i igru u odbrani. Odgovorio je svim krtičarima koji smatraju da se ne zalaže dovoljno u nameri da se sačuva svoj gol.

- Ja se uvek trudim da igram maksimalno koliko mogu. Ja sam takav, moj govor tela je takav. Mene ljudi kada vide misle da ne dajem svoj maksimum, ali to nije tačno. Dao sam gol, imao sam i taj sprint u odbranu. Video sam da se sprema kontra i odreagovao na pravi način.

Dotakao se Jović i atmosfere u ekipi, ali i konkurencije u napadu, pre svega sa Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Svi kao jedan, nije bitno ko daje golove

- Svi napominjemo atmosfera u ekipi, ona je nikad bolja. Ovo je najbolja grupa momaka u kojoj sam igrao. To me vuče. Nije bitno ko igra, bitan je tim i rezultati koje ostvarujemo. Kada sam dao gol oni su srećni, kada oni daju ja sam srećan - kazao je Luka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ana

22.06.2024 13:09

Lepo da je pomuenuo Rajkovića,utisak je da je njegov dolazak zbunio slovenačku odbranu,odvukao pažnju na prvu stativu i povukao jednog igrača,što je možda bio doprinos otvaranju pozicije za Jovićev dobar šut glavom i gol.