HRVATI KUKAJU: Novi skandal na EVRO 2024! Vređaju Srbe gde god stignu, a sada im zasmetali italijanski navijači! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.06.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada treba razmisliti šta veličaš, može ti se i vratiti...

HRVATI KUKAJU: Novi skandal na EVRO 2024! Vređaju Srbe gde god stignu, a sada im zasmetali italijanski navijači! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Šampion Evrope se nalazio na kolenima i koliko god pokušavao da se digne na noge, nije uspevao. Falilo je nešto. Napadao je, pokušavao da ugrozi gol Livakovića koji je odigrao fenomenalan meč, kao i ceo turnir i nije tim Spaletija nalazio rešenje sve do duboke nadoknade vremena i 98. minuta kada se dogodilo ČUDO! Kalafjori je poveo kontru Italije i dodao na stranu do Zakanjija, a onda, momenat magije zlatne rezerve Italije i golčina za prolazak u nokaut fazu EP. Hrvati ostaju sa veoma malom šansom da mogu do prolaza dalje kao trećeplasirani, budući da imaju samo dva boda

Međutim, tokom utakmice u Lajpcigu, hrvatski navijači su još jednom sramno prozvali srpski narod transparentom koji su razvili preko celokupne tribine. Na njemu je pisalo: 

 - Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja - reči zapovednika 4. gardijske brigade Andrije Matijaša Pauka, izrečene tokom zločinačke akcije "Oluja" koja se dogodila leta 1995. godine.

Međutim, na hrvatsku političku propagandu koja neizostavni kolorit fudbalskih utakmica ovog nacionalnog tima, usledila je i provokacija sa druge strane.

Jedan italijanski navijač je razvio transparent na kojem je pisalo:

- Ridateci Fiume - što u prevodu znači "Vratite nam Rijeku".

 

 

Čini se da su se politika i političke parole duboko urezale u ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a potpuno je jasno da blage reakcije Evropske fudbalske organizacije UEFA samo doprinose navedenom.

Blage reakcije UEFA na sve provokacije koje su prethodnih dana viđene od strane hrvatskih i albanskih navijača, kao i reprezentativaca Albanije samo pospešuju i druge da evropsku fudbalsku smotru iskoriste za propagiranje svojih političkih ideja.

Potpuno je jasno da UEFA polako, ali sigurno gubi sve konce iz svojih ruku i da je pokrenuta lavina koja će se teško zaustaviti, a hrvatski mediji su italijansku provokaciju iskoristili kako bi sebe od dželata, predstavili kao žrtvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading