MA IDE VOOOZZZ... SVI PUTEVI VODE SRBE U MINHEN: Navijači "orlova" ponovo u pohodu na Marienplac

Autor:

Sport

25.06.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korteo ka Alijanc areni kreće u 17 časova.

MA IDE VOOOZZZ... SVI PUTEVI VODE SRBE U MINHEN: Navijači "orlova" ponovo u pohodu na Marienplac

Foto: Republika

Fudbaleri Srbije ulaze u odlučujuću bitnu na Evropskom prvenstvu sa ogromnim vetrom u leđa. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće od 21 čas poslednji meč C grupe na EVRO 2024 protiv Danske u nadi da će slaviti i proći u osminu finala. Nadu za odlazak dalje ostavlja i remi, dok nam neuspeh sigurno pakuje kofere. Međutim, neće biti Srbina danas u Minhenu koji u dubini srca ne očekuje pobedu "orlova" i let u osminu finala.

Koliki optimizam vlada videli se od ranih jutarnjih časova na svim prilazima Minhenu. Srbi, navijači Srbije, koji nisu pronašli smeštaj u samom gradu odseli su u okolnim mestima, a onda su poranili, spakovali se i krenuli put centra Bavarske vozovima, autobusima, privatni kolima, pa čak i avionima ako dolaze iz Srbije na dan meča, ili ostatka Evrope. Putevi u Minhen vode danas iz Beograda, Luksemburga, Republike Srpske...

Republika

Foto: Republika

Navijači Srbije

Grupu naših navijača reporter Republike zatekao je u voz, a dobra atmosfera nije izostala. Dresovi Srbije kao navijački rekvizit se podrazumevaju, a tu su i zastave, parole, ali i grla koja se već "podmazuju. Kako su nam rekli, pobeda se očekuje, a onda i veliko srpsko slavlje u centru Minhena.

Republika

Foto: Republika

 

Upravo je centar grada, tačnije Marienplac opet sastajalište srpskih navijača, kao i pred meč sa Slovenijom. Zvanično, skup navijača počinje u 13 časova, ali se naši ljudi već okupljaju po kafićima u nameri da sačuvaju dobro mesto jer će tu biti do 17 časova kada korteo krene put Alijanc arene.

Oni koji su krenuli svojim automobilima su se još više opustili. Tako je grupa naših navijača ranom zorom krenula iz Luksemburga put Minhena sa sve barjakom koji se vijorio iz automobila na autoputu. A u automobilu muzika za podizanje navijačkog naboja. Tako su se slušale srpske nacionalne pesme, pa i "Veseli se srpski rode".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading