NEĆETE VEROVATI ŠTA PIKSI RADI OVOG JUTRA: Selektor Srbije HLADAN KO ŠPRICER na dan meča odluke protiv Danske

Autor:

Sport

25.06.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojković očigledno nema nijednu muku niti dilemu za utakmicu koja počinje u 21 čas na Alijanc areni.

NEĆETE VEROVATI ŠTA PIKSI RADI OVOG JUTRA: Selektor Srbije HLADAN KO ŠPRICER na dan meča odluke protiv Danske

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije igraju danas presudan meč na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija sastaće se sa Danskom od 21 čas i mogu pobedom da odu u nokaut fazu EVRO 2024, ali i remijem. Naime, u osminu finala će proći po dve selekcije iz svake grupe, ali i četiri od šest najbolje rangiranih trećeplasiranih ekipa.

Celokupna fudbalska javnost u Srbiji strepi šta će se desiti danas na Alijanc areni, teznije se dižu iz časa u čas, ali to Piksija kao da ne dotiče. On je hladan kao špricer. Naime, Republika je zatekla Stojkovića kako sa svojim saradnicima mirno ispija prvu jutarnju kafu na dan sudbonosnog meča. On su sedeli u bašti hotela u kojem su odseli u Augzburgu, pili kafu i pravili poslednje dogovore pred današnji meč na Alijanc areni.

 

 

Očigledno je Piksi toliko uveren u svoje momke da se ne potresa zbog pritisaka sa stane. A izgledno zna i postavu koja će istrčati na teren, pa nema potrebe za nekim dubokoumnim mozganjem i promenama u poslednji čas.

A ko zna, možda je Stojković ispratio prognoze i šanse koje im se daju da odu dalje, pa makar i sa trećeg mesta, pod uslovom da odigraju nerešeno sa Danskom. Tim pre što se jedna lošije rangirana selekcija sa trećeg mesta zna a to je Hrvatska.

Prema simulacijama koje uzimaju u obzir Elo rejting, kada je reč o prolasku u osminu finala, Srbija ima 37 odsto šanse da se plasira dalje. Srbija nema šanse da završi na prvom mestu u grupi C. Još po jedna utakmica je ostala u grupnoj fazi, a "orlovi" igraju sa Danskom, dok će se Engleska sastati sa Slovenijom. Tako, prema najnovijim procenama, izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju 26 odsto šanse da završe na drugom mestu, 18 odsto šanse da budu treći i 56 odsto šanse da završe na četvrtom mestu.

Republika

Foto: Republika

 

Pored toga, postoji 13 odsto šanse da se Srbija nađe među osam najboljeplasiranih ekipa na turniru. Šanse za plasman u polufinale su pet odsto, dok su šanse da igra finale takođe pet odsto. Kada je reč o osvajanju turnira, šanse Srbije su svega dva odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading