MONAKO NOKAUTIRAO BARSELONU: Odbrana Španaca se raspala

Autor:

Sport

19.09.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je završeno prvo kolo u Ligi šampiona u novom formatu.

MONAKO NOKAUTIRAO BARSELONU: Odbrana Španaca se raspala

Foto: www.profimedia.rs

Utakmicama između Monaka i Barselone (2:1), Atalante i Arsenala (0:0), Brest i Šturma (2:1) i Atletika i Lajpciga (2:1) završeno je prvo kolo u novoj sezoni Lige šampiona. Ti dueli su, barem kada je Srbija u pitanju, odigrani u senci utakmice u kojoj je Crvena zvezda poražena od Benfike sa 2:1 na Marakani, ali daleko od toga da pravi ljubitelji fudbala nisu imali šta da vide.

Golovi su počeli da padaju kada je Šeško doneo prednost Lajpcigu šokirajući Madrid. Sevnula je kontra nemačke ekipe tri na tri, golman je odbranio prvi udarac, ali je lopta došla do Slovenca, koji je bio nemilosrdan već u 4. minutu. Ipak, "jorgandžije" su uspele da izjednače preko Grizmana u 28. minutu. To je bilo sve od golova u Madridu do 90. minuta, a onda je Himenez postao heroj na asistenciju Grizmana.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Kao najuzbudljivija utakmica pre početka bila je označena ona u kojoj su se sastali Monako i Barselona. I odmah šok za Špance jer je Garsija već u 10. minutu dobio direktan crveni karton. I to nije bilo sve, jer je Monako u 16. minutu iskoristio igrača više i poveo. Aklijuš je uradio sve sam, lopta mu je ostajala u nogama i na kraju ju je postao pored nemoćnog golmana španske ekipe. Ipak, mladi Lamin Jamal je dokazao još jednom klasu i izjednačio u 28. minutu s igračem manje. I to kako, laserski preciznim udarcem s ivice šesnaesterca.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Domaćin je ipak slavio sa jer je u 71. minut Ilenikena sam izbio pred golmana Španaca jer je cela odbrana Barse ispala još na centru. Mogao je Monako i do još jednog gola, sudija mu je dosudio penal, ali ga je ipak poništio posle pregledanja snimka po nagovoru iz VAR sobe.


Heroji večeri bilo su fudbaleri Bresta. Oni su dva puta vodili protiv Šturma i zasluženo osvojili tri boda. Sima je bio strelac za konačnih 2:1 jer se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio za tri boda.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

S druge strane, utakmica koja je najviše razočarala je duel Atalante i Arsenala, a gola nije bilo ni posle penala.

 

Monako - Barselona 2:1 (1:1)

Aklijuš 16`
Ilenikena 71`

Jamal 28`

Atalanta - Arsenal 0:0

 

Atletiko - Lajpcig 2:1 (1:1)

Grizman 28`
Himenez 90`

Šeško 4`

Brest - Šturm 2:1 (1:1)

Manjeti 23`
Sima 56`

Fernandes (ag) 45`

 

TOK MEČEVA
DRUGO POLUVREME

90. minut - Himenez donosi prednost Atletiku protiv Lajpciga i izgledno pobedu posle preokreta.

85. minut - Penal za Monako protiv Barselone. Sudija je ipak morao da pogleda snimak iz VAR sobe, a onda i da poništi svoju odluku pa se nije izvodio jedanaesterac.

71. minut - Monako opet vodi protiv Barselone. Is[ala je odbrana španske ekipe još na centru, Ilenikena je istrčao sam pred golmana i bio precizan.

 

 

69. minut - Nešto mirniji period na sva četiri stadiona u Ligi šampiona

56. minut - Brest ponovo vodi, Sima je strelac. Najbolje se snašao u kaznenom prostoru i pogodio za 2:1.

51. minut - Penal za Atalantu. Ederson je naterao igrače Arsenala da naprave veliku grešku minut ranije, a VAR je potvrdio najstrožu kaznu. Ipak, Retegi je šutirao tako da je golman Raja lako odbranio udarac u svoj desni ugao, a onda i udarac istog igrača glavom posle odbitka. 

 

 

46. minut - Druga poluvremena su počela.

PRVO POLUVREME

45. minut - Šturm izjednačuje na 1:1 protiv Brest i to autogolom domaćina, а nesrećni egzekutor bio je Fernandes.

41. minut - Prva poluvremena ulaze u samu završnicu na sva četiri stadiona, a gol jedino još nije viđen u duelu Atalante i Arsenala.

28. minut - Pogađa i Grizman, pa Atletiko izjednačuje protiv Lajpciga.

 

 

28. minut - Jamal je čudo od deteta. Mladi as Barselone postiže pogodak i donosi španskoj ekipi izjednačenje sa igračem manje. I to kako, laserski preciznim udarcem s ivice šesnaesterca.

 

 

23. minut - Vodi i Brest. Kakvo veče za ekipu u Ligi šampiona. Majstorija Uga Manjetija i udarac s ivice kaznenog prostora, lopta je odsela u mreži.

 

 

16. minut - Monako odmah koristi igrača više i vodi protiv Barselone sa 1:0. Aklijuš je uradio sve sam, lopta mu je ostajala u nogama i na kraju ju je postao pored nemoćnog golmana španske ekipe.

 

 

10. minut - Pakao za Barselonu, Španci ostali sa desetoricom. Garsija je dobio direktan crveno karton.

4. minut - Šok u Madridu. Lajpcig vodi protiv Atletika. Šeško je strelac. Sevnula je konttra nemačke ekipe tri na tri, golman je odbranio prvi udarac, ali je lopta došla do Slovenca, koji je bio nemilosrdan.

4. minut - Arsenal je napravio prvu šansu večeri, ali je odbrana Atalante uspela da izblokira udarac i korner je za ekipu iz Londona.

 

 

 

 

Utakmice su počele Monaku, Madridu, Brestu i Bergamu su počele.

PRE MEČEVA

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike sa 2:1 u prvom meču u novoj sezoni Lige šampiona, a u senci tog meča, bar kada su u pitanju navijači u Srbiji, večeras se igra još pet susreta. U istom terminu kao susret na Marakani snage odmeravaju Fejnord i Leverkuzen, a slavili su gosti iz Nemačke sa ubedljivih 4:0.

Od 21 čas po srpskom vremenu sastaju se Monako i Barselona, što će biti posebno važno za Zvezdu jer su Katalonci njeni rivali i to na Marakani 6. novembra. Atalanta dočekuje Arsenal, Atletiko igra kod kuće protiv Lajpciga, a Brest udara na Šturm.

 

 

Ovo je treći dan utakmica u Ligi šampiona, što se takođe dešava prvi put u istoriji. Naime, po šest utakmica odigrano je u utorak i sredu. Navijačima u Srbiji, posebno Zvezdinim delijama, važni susreti koje su odigrali njeni rivali. Tako su pre crveno-belih njeni rivali već odigrali prve mečeve u novom formatu Lige šampiona, izuzev pomenute Barselone. Tako je Juventus savladao PSV sa 3:1, Liverpul bio bolji od Milana u gostima istim rezultatom, a sa 3:1 je i Real savladao Štutgart. Tri gola je primio Jang bojs kod kuće od Aston Vile, ali nije tresao mrežu (3:0). Mančester siti i Inter odigrali su 0:0.

Što se ostalih mečeva tiče, u utorak je Bajern deklasirao i ponizio Dinamo iz Zagreba sa 9:2, a Sporting savladao Lil sa 2:0. U sredu su Bolonja i Šahtjor odigrali 0:0, Sparta je bila bolja od Salcburga 3:0, Seltik od Slovana 5:1, a Dortmund u gostima Briž sa 3:0. PSŽ je bio bolji od Đirone sa 1:0

Podsetimo, kada je Zvezda u pitanju, ona će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading