POTPUNO SU IZGUBILI KOMPAS: Fudbalski savez lažne države se obratio UEFA - optužuju srpske navijače za rasizam!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.06.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nije žalosno, bilo bi smešno.

POTPUNO SU IZGUBILI KOMPAS: Fudbalski savez lažne države se obratio UEFA - optužuju srpske navijače za rasizam!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski i slovenački navijači su pokazali primer kako se navija i ponaša na sportskim događajima, ali čak ni to nije bilo dovoljno da ih zaobiđu iz takozvanog Fudbalskog saveza Kosova. Savez lažne tvorevine odlučio je da uputi žalbu UEFA navodeći da su "srpski navijači tokom utakmice ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke, što je bacilo senku na inače uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 1:1". Međutim, na meču Srbija - Slovenija nije zabeležen niti jedan incident, što je bilo očigledno svima prisutnima na Alijanc Areni u Minhenu ili onima koji su pratili utakmicu putem malih ekrana.

Ovaj potez Fudbalskog saveza lažne države Kosova postaje još zanimljiviji s obzirom da se desio u večeri kada je UEFA imenovala Inspektora za etiku i disciplinu kako bi sproveo istragu o navodnom rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača tokom utakmice između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovaj potez usledio je nakon povika "ubij Srbina" tokom meča, kao i zbog neprimerenog ponašanja fudbalera Mirlita Dakua. Sve ovo ukazuje na bedan pokušaj da se pažnja skrene sa problema koji je šokirao čitavu Evropu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lađnoj državi ovo ne smeta? Skandalozno ponašanje albanskog fudbalera

 

Uprkos neosnovanim optužbama, navijači Srbije i Slovenije su pokazali primer fer igre i podrške svojim timovima, ostavljajući pozitivan utisak na sve koji su prisustvovali meču.

Ovakve neosnovane optužbe naišle su na osudu javnosti, kako u Srbiji, tako i u Sloveniji. Mnogi su istakli da je ponašanje navijača bilo primereno, te da nema nikakvih osnova za optužbe koje su upućene. Takođe, istaknuto je da su srpski i slovenački navijači pokazali veliku podršku svojim timovima na ovom meču, doprinoseći uzbudljivoj atmosferi.

Takozvani Fudbalski savez Kosova je uputio neosnovanu žalbu UEFA, pokušavajući da baci senku na sportski događaj koji je protekao bez incidenata. Navijači Srbije i Slovenije su pokazali primer fer igre i podrške, ostavljajući pozitivan utisak na sve prisutne. Ovakvi potezi samo dodatno podstiču javnost da stane u odbranu svojih navijača i timova, ističući da takve optužbe nemaju osnova u stvarnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Sascha

21.06.2024 10:40

Malo gađanja čašama sa tribina od strane frustriranih fudbalskih vernika nije nikakav incident već je ponaša nje za primer

Joca Poklopac

21.06.2024 18:52

Stotine pivskih čaša u terenu, onaj kreten što je ušao na teren i potukao se sa redarima, idioti s četničkim obilježjima. Isti kurac ko Hrvati i Šiptari.