LUKA NAPUNIO KASU FSS! Evo koliko je srpski Savez ZARADIO remijem protiv Slovenije!

Autor:

Sport

20.06.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mala suma u pitanju.

LUKA NAPUNIO KASU FSS! Evo koliko je srpski Savez ZARADIO remijem protiv Slovenije!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije i Slovenije odigrali su meč 2. kola Evropskog prvenstva u Grupi C, koji je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade vremena, osim cele nacije, obradovao je i Fudbalski savez Srbije, koji je ostvario zaradu od 500.000 evra. Ovo je deo ukupne zarade koju UEFA dodeljuje učesnicima šampionata Starog kontinenta.

UEFA je objavila da će ukupno podeliti 371 milion evra učesnicima Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pri čemu je svaki učesnik dobio početni iznos od 9,5 miliona evra.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Luka Jović slavi gol protiv Slovenije

Pobeda u grupi donosi milion evra, dok remi donosi pola miliona. Prolazak grupe i ulazak u osminu finala znače dodatnih milion i po evra, a svaki naredni krug takmičenja donosi sve veće nagrade, koje kulminiraju nagradom od čak osam miliona evra za pobednika prvenstva.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading